Hrvatski sveci i blaženici u očima umjetnika

Izložba „Hrvatski sveci i blaženici u našem narodu“ otvara se u četvrtak, 23. veljače u 20 sati u galeriji „Laudato Corde“ u Kvaternik Plaza, Maksimirska 10 u Zagrebu. Riječ je o izložbi crteža s likovima najvećih hrvatskih duhovnih velikana viđenih umjetničkim očima hrvatskih umjetnika. Autor izložbe je dr. sc. Tomislav Buntak, docent na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu.

izlozba11.jpg
Objavljeno:
 
23.02.2012 00:00

Izložba „Hrvatski sveci i blaženici u našem narodu“ otvara se u četvrtak, 23. veljače u 20 sati  u galeriji „Laudato Corde“ u Kvaternik Plaza, Maksimirska 10 u Zagrebu. Riječ je o izložbi crteža s likovima najvećih hrvatskih duhovnih velikana viđenih umjetničkim očima hrvatskih umjetnika. Autor izložbe je dr. sc. Tomislav Buntak, docent na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu.

Prigodan program u kojem sudjeluju autor izložbe Tomislav Buntak i vlasnica galerije Laudato Corde Ksenija Abramović, vodit će Tanja Popec dok će u glazbeno-umjetničkom dijelu programa nastupiti klapa "Slavić" i zbor mladih "The Messengers".

Na izložbi radove izlažu Matko Antolčić, Tomislav Buntak, Ivan Fiolić, Koraljka Kovač, Milan Trenc, Maja Vidović i Josip Zanki. Izložba će ostati otvorena do 9. ožujka.

Umjetnici su istraživali život i sudbinu svetih i blaženih te su tim nadahnućem stvarali umjetničko djelo. Njihovi crteži dotiču prostor slobodnog umjetničkog pristupa - od skice do gotovih djela.

Izložbu prati sadržajan katalog u kojem su prikazani radovi svih autora izložbe, a objavljen je i popis svih hrvatskih svetaca i blaženika te slugu i službenica Božjih.

Izvor: Laudato

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Aktualno

Još iz rubrike: