Izložba Ante Mamuše o hrvatskim svecima i blaženicima otvorena u Splitu

U sklopu 32. Redovničkih dana u Splitu, glavnoga godišnjeg okupljanja hrvatskoga redovništva, u petak 23. rujna 2016. otvorena je izložba ''Hrvatski sveci i blaženici u našem narodu'' akademskoga slikara Ante Mamuše. Izložba je otvorena u Galeriji ''Fr. Vinko Draganja'' dominikanskoga samostana u Splitu.

mamusa-split.jpg
Autor
Laudato/K.E.
Fotograf
Laudato
Objavljeno:
 
25.09.2016 08:23

Uz autora izložbe u programu je sudjelovala direktorica galerije ''Laudato'' Ksenija Abramović i likovni kritičar Stanko Špoljarić, a izložbu je otvorio predsjednik Hrvatske redovničke konferencije i provincijal Hrvatske kapucinske provincije fra Jure Šarčević. Voditeljica programa bila je predsjednica Udruge za promicanje znamenitih Križevčana ''Dr. Stjepan Kranjčić'' Tanja Baran. Izložbu su u zajedništvu organizirali Galerija hrvatske sakralne umjetnosti ''Laudato'', Hrvatska redovnička konferencija, Hrvatska dominikanska provincija i Udruga ''Dr. Stjepan Kranjčić''. Izložba će se moći pogledati do 23. listopada.
 
Izložba ''Hrvatski sveci i blaženici u našem narodu'' Ante Mamuše suvremeni je likovni prikaz najvećih hrvatskih duhovnih velikana koje je autor oblikovao za 8. Dane hrvatskih svetaca i blaženika u Križevcima krajem svibnja ove godine. Izložba je sredinom srpnja bila postavljena i u Trogiru, a nakon Splita bit će otvorena 17. siječnja 2017. u Gradskoj knjižnici u Slavonskom Brodu, zatim na blagdan zaštitnika umjetnika bl. Angelica 18. veljače 2017. u samostanu i župi bl. Augustina Kažotića na zagrebačkoj Peščenici te na blagdan sv. Leopolda Bogdana Mandića 11. svibnja 2017. u sv. Mandiću posvećenom samostanu i crkvi u zagrebačkoj Dubravi.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Aktualno

Još iz rubrike: