Izložba Ante Mamuše o hrvatskim svecima i blaženicima u Splitu

Izložba ''Hrvatski sveci i blaženici u našem narodu'' akademskog slikara Ante Mamuše bit će otvorena u petak 23. rujna 2016. u Galeriji ''Fr. Vinko Draganja'' dominikanskoga samostana u Splitu kao dio programa 32. Redovničkih dana.

stepinac-mamusa.jpg
Autor
Laudato/K.E.
Fotograf
Laudato
Objavljeno:
 
21.09.2016 11:54

Uz autora izložbe u programu sudjelovat će uime domaćina dominikanac fr. Luka Prcela, prior samostana Sv. Katarine u Splitu, direktorica galerije ''Laudato'' Ksenija Abramović i likovni kritičar Stanko Špoljarić.
 
Izložbu će otvoriti predsjednik Hrvatske konferencije viših redovničkih poglavara i poglavarica i provincijal Hrvatske kapucinske provincije fra Jure Šarčević.
 
Voditeljica programa je predsjednica Udruge ''Dr. Stjepan Kranjčić'' Tanja Baran.
 
Organizatori izložbe su Galerija hrvatske sakralne umjetnosti ''Laudato'', Hrvatska redovnička konferencija, Hrvatska dominikanska provincija i Udruga za promicanje znamenitih Križevčana ''Dr. Stjepan Kranjčić''.
 
Izložba se otvara u 17.30 sati, a moći će se pogledati do 23. listopada.
 
''Hrvatski sveci i blaženici u našem narodu'' Ante Mamuše suvremeni su likovni prikaz najvećih hrvatskih duhovnih velikana koje je autor oblikovao za 8. Dane hrvatskih svetaca i blaženika u Križevcima krajem svibnja ove godine.
 
Izložba će nakon Splita biti otvorena 17. siječnja 2017. u Gradskoj knjižnici u Slavonskom Brodu, zatim na blagdan zaštitnika umjetnika bl. Angelica 18. veljače 2017. u samostanu i župi bl. Augustina Kažotića na zagrebačkoj Peščenici te na blagdan sv. Leopolda Bogdana Mandića 11. svibnja 2017. u sv. Mandiću posvećenom samostanu i crkvi u zagrebačkoj Dubravi.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Aktualno

Još iz rubrike: