Izložba Gaudija i Sagrade Familie

„Gaudi i Sagrada Familia iz Barcelone. Umjetnost. Znanost i duhovnost“ naziv je izložbe koja je popodne otvorena u Berninijevoj kolonadi na Trgu sv. Petra. Izložba će biti otvorena do 15. siječnja iduće godine.

izl-g.jpg
Objavljeno:
 
24.11.2011 00:00
„Gaudi i Sagrada Familia iz Barcelone. Umjetnost. Znanost i duhovnost“ naziv je izložbe koja je popodne otvorena u  Berninijevoj kolonadi na Trgu sv. Petra. Izložba će biti otvorena do 15. siječnja iduće godine, izvijestila je 24. studenoga Vatikanska izvještajna agencija (Vatican Information Service, VIS). 
 
Na konferenciji za novinare izložbu je jutros u Vatikanu najavio nadbiskup Barcelone kardinal Lluis Martinez Sistach. Tom je prilikom podsjetio na posvećenje crkve Svete obitelji u Barceloni, remek djelo katalonskog arhitekta Antonija Gaudija, kada je u njoj prošle godine po prvi put nakon gotovo 130 godina gradnje slavljena sveta misa.
 
„Cilj ove izložbe je izraziti našu zahvalnost Svetom Ocu, Papinskom vijeću za kulturu i Papinskom vijeću za promicanje nove evangelizacije za interes i posebnu osjetljivost koju su pokazali prema bazilici 'Sagrada Familila' i za Antonija Gaudija, Božjeg arhitekta.“
 
Daniel Giralt-Miracle, pojasnio je podjelu izložbe u tri dijela: umjetnost, znanost i duhovnost. Prvi dio predstavlja Gaudijevu estetiku koja posjetitelja izložbe zaogrne bojama i oblikuje prostor preko različitih tehnika koje je Guadio koristio u svom radu. Tehničke detalje gradnje bazilike predstavlja drugi odjel izložbe dok treći izložbeni dio govori o direktnim aluzijama na kršćanstvo koje je Gaudi uključio u svoju crkvu. 
 
Izvor: VIS

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Aktualno

Još iz rubrike: