Izložba slika hrvatskih svetaca i blaženika autorice Ivane Ćavar otvara se u Splitu

Izložba ''Hrvatski sveci i blaženici u našem narodu'' akademske slikarice Ivane Ćavar otvara se 22. rujna u Franjevačkom samostanu Gospe od Zdravlja u Splitu s početkom u 17:30.

cover_web-Split.jpg
Autor
Laudato/M.P.
Fotograf
Laudato
Objavljeno:
 
22.09.2017 09:00

Izložbu organiziraju Galerija hrvatske sakralne umjetnosti ''Laudato'' iz Zagreba, Udruga za promicanje znamenitih Križevčana dr. Stjepan Kranjčić i Franjevački samostan Gospe od Zdravlja u Splitu.

Slike u tehnici ulja na platnu autorica je oblikovala za 9. Dane hrvatskih svetaca i blaženika koji se održavaju u Križevcima. Izložba će u Splitu biti otvorena do 22. listopada.
 
Izložbu prati sadržajan katalog. U njemu je stručnu analizu izloženih radova napisao likovni kritičar Špoljarić, objavljen je i popis svih hrvatskih svetaca i blaženika te slugu i službenica Božjih te su prikazani portreti svih naših proglašenih duhovnih velikana.
 
Nakon zatvaranja izložbe u Splitu, bit će otvorena na blagdan Beata Angelica 18. veljače 2018. u župi bl. Augustina Kažotića na Peščenici u Zagrebu, te uoči blagdana zaštitnika župe sv. Leopolda Bogdana Mandića u zagrebačkoj Gornjoj Dubravi 11. svibnja 2018.

Preuzimte plakat za izložbu.
 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Aktualno

Još iz rubrike: