Izložba ''Hrvatski sveci i blaženici'' u samostanu bl. Augustina Kažotića

Na zagrebačkoj Peščenici bit će otvorena izložba akademskih slikara Josipa Botterija Dinija, Ana Marije Botteri Peruzović i Hrvoja Marka Peruzovića.
Autor: kazotic.org/Laudato/I.D. Photo: Laudato ponedjeljak, 15. veljače 2016. u 09:06

U organizaciji Galerije hrvatske sakralne umjetnosti ''Laudato'' i samostana bl. Augustina Kažotića na spomendan će zaštitnika umjetnika Beata Angelica u četvrtak 18. veljače, u dominikanskom samostanu i župi bl. Augustina Kažotića na zagrebačkoj Peščenici, biti otvorena izložba akademskih slikara Josipa Botterija Dinija, Ana Marije Botteri Peruzović i Hrvoja Marka Peruzovića ''Hrvatski sveci i blaženici u našem narodu''.
 
Svečanost otvorenja bit će održana nakon mise koja započinje u 19.00 sati. U programu će uz autore sudjelovati samostanski prior fr. Zvonko Džankić, direktorica galerije i televizije ''Laudato'' Ksenija Abramović, likovni kritičar Stanko Špoljarić, a izložbu će otvoriti provincijal Hrvatske dominikanske provincije fr. Anto Gavrić. U glazbenom će dijelu otvorenja nastupiti klapa ''Barun'', a kroz program će voditi predsjednica Udruge za promicanje znamenitih Križevčana ''Dr. Stjepan Kranjčić'' Tanja Baran. Postav će se moći razgledati do Uskrsa. 
 
Izložba ''Hrvatski sveci i blaženici u našem narodu'' Josipa Botterija Dinija, Ana Marije Botteri Peruzović i Hrvoja Marka Peruzovića suvremen je likovni prikaz najvećih hrvatskih duhovnih velikana koje je autorski trio oblikovao za 7. Dane hrvatskih svetaca i blaženika održane u Križevcima u svibnju 2015. godine. Nakon toga izložba je bila postavljena u Gradskom muzeju u Trogiru i u galeriji ''Vinko Draganja, OP'' dominikanskoga samostana u Splitu.
 

Da biste komentirali, prijavite se.