Izložba Koraljke Kovač u Kastvu

U Galeriji crkvice sv. Trojice u Kastvu, možete pogledati izložbu zagrebačke umjetnice Koraljke Kovač koja se predstavlja luminokinetičkom zvučnom instalacijom nazvanom ''Fly me to the Moon''. Izložba je otvorena do 17. lipnja.

koraljka-moon2.jpg
Objavljeno:
 
05.06.2012 00:00

Izložba zagrebačke umjetnice Koraljke Kovač ''Fly me to the Moon'' je fascinantna luminokinetička audiovizualna ambijentalna instalacija koja se sastoji od četiri objekta-kubusa, u čije su unutrašnjosti smještene gibljive kružne forme. Sve je oslikano fluorescentnim bojama i osvjetljeno UV-svjetlom, a instalaciju prati zvučna kulisa - ambijentalna glazba. Glavna izražajna sredstva su: boja, svjetlo, pokret, zvuk – ali i prostor.

Korištena fluo-boja je specifična jer pod UV – osvjetljenjem poprima novu dimenziju. Upravo je ta preobrazba fascinantna, što je bio izazov i Koraljki Kovač koju posebno inspiriraju teme o svemirskim prostranstvima i planetarnim vrtnjama.

Svi koji se nađu unutar ove čudesne Koraljkine instalacije imaju osjećaj da su zakoračili u neku novu dimenziju i svoje senzore prebacili na neku drugu frekvenciju.

Koraljka Kovač diplomirala je na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu/pedagoški odjel, slikarski smjer, u klasi prof.Zlatka Kesera. Svoju pedagošku stranu nedavno je pokazala surađujući s vrtićkom djecom na Laudatovom projektu ''Cvijeće za Mariju'', a dječji radovi bili su izloženi u Galeriji hrvatske sakralne umjetnosti ''Laudato'' u zagrebačkoj Kvaternik Plazi. Tada je i sama priznala da je taj projekt za nju bio novo i posebno ugodno iskustvo jer se na kratko odmakla od apstraktne umjetnosti kojoj je više sklona.

Izvor: culturenet/Laudato

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Aktualno

Još iz rubrike: