Izložba hrvatskih svetaca i blaženika Ivice Ivana i Kristine Marekovića otvara se u Začrtju

Izložbu čini dvadeset i pet slika koje prikazuju hrvatske svece i blaženike.

sveci.jpg
Autor
Laudato/M.P.
Fotograf
Laudato
Objavljeno:
 
20.08.2019 09:35

Izložba ''Hrvatski sveci i blaženici u našem narodu'' akademskih slikara Ivice Ivana Marekovića i  Kristine Mareković otvara se u utorak 20. kolovoza u 20 sati u Dvorcu Sveti Križ Začrtje.

Izložbu čini dvadeset i pet slika koje prikazuju hrvatske svece i blaženike, a koje su ovi akademski slikari iz Siska naslikali za 11. Dane hrvatskih svetaca i blaženika u Križevcima.

O izložbi će govoriti likovni kritičar Stanko Špoljarić, vlasnica Dvorca Mirna Flogel Mršić, i rektor Nacionalnog svetišta sv. Josipa u Karlovcu mons. Antun Sente, ml.

Izložbu će otvoriti načelnik općine Sveti Križ Začrtje Marko Kos, a glazbeni dio ispunit će vokalna skupina Kirjales.

Organizator izložbe je Nacionalno svetište sv. Josipa iz Karlovca, a suorganizatori su Udruga "Dr. Stjepan Kranjčić'' i Galerija "Laudato".

Ova je izložba do sad bila nakon Križevaca bila postavljena u Karlovcu, a nakon Svetg Križa Začretje, bit će postavljena u Sisku, Čapljini, Šibeniku, Dubrovniku, na Hrvatskom katoličkom sveučilištu, u župi bl. Augustina Kažotića, u župi sv. Leopolda Mandića u Zagrebu, u Splitu te Puli.
 
 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Aktualno

Još iz rubrike: