Izložba s motivima Afrike

U foajeu Kazališta Marina Držića u Dubrovniku u četvrtak, 24. studenoga otvorena je izložba fotografija s motivima iz Afrike koje su snimili volonteri Udruge Zdenac.

izlozba.jpg
Objavljeno:
 
25.11.2011 00:00
U foajeu Kazališta Marina Držića u Dubrovniku u četvrtak, 24. studenoga otvorena je izložba fotografija s motivima iz Afrike koje su snimili volonteri Udruge Zdenac. Izložba je dio projekta "Žedan sam" kojim se želi opskrbiti vodom selo Rujewa u Tanzaniji gdje kao misionar djeluje Ante Batarelo, svećenik koji već trideset i šest godina djeluje u misijama. 
 
O smislu i ciljevima izložbe na otvorenju je govorila glumica Kazališta Nina Brautović, a pjesmom su otvorenje popratili članovi muške klape Kaše.
 
Stanovnici sela Rujewa u Africi svakodnevno kilometrima idu po vodu za osnovne životne potrebe, a u tom su posebno angažirana djeca. Misionar don Ante je sa seljanima pronašao vodu na 60 m dubine, ali im je za dovođenje vode u središte sela potrebna vodovodna oprema čija cijena iznosi 7.100 eura. Dubrovački ogranak Udruge Zdenac izložbom tridesetak fotografija iz svakidašnjeg života djece toga kraja želi potaknuti sugrađane i posjetitelje na pomoć stanovnicima Rujewe. 
 
Fotografije se mogu pogledati 25. i 26. studenoga u vremenu od 9 do 19 sati, i od 27. do 30. studenoga za vrijeme rada blagajne kazališta. 
 
Posjetitelji tijekom petka i subote također mogu kupiti tradicionalne predmete iz Afrike i na taj način pomoći stanovnicima Rujewe u Tanzaniji. Pomoć se može pružiti i uplatom na žiro račun Udruge Zdenac.
 
Izvor: IKA

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Aktualno

Još iz rubrike: