Izložba slika fra Marinova u Zagrebu

''In principio erat Verbum - U početku bijaše Riječ '' naziv je izložbe slika u Europskom domu u Zagrebu.

fra-roko2.jpg
Objavljeno:
 
06.06.2012 00:00

Fra Mario Roko Marinov, svećenik iz Starog Grada na Hvaru, u Zagrebu se predstavlja izložbom svojih slika pod nazivom ''In principio erat Verbum  - U početku bijaše Riječ ''. Slike su nastale na temelju razmišljanja nad biblijskim tekstom o stvaranju svijeta i kao njegova likovna interpretacija. Naslov izložbe je početak proslave Ivanova evanđelja U početku bijaše Riječ, što u apstraktnoj formi ilustrira prva slika ciklusa. Ukupno je izložena 21 slika, a izrađene su u tehnici ulja na platnu.

Izložba je religijskog karaktera, a biblijski tekstovi koji obilježavaju i prate svaku pojedinu sliku i meditivna glazba, daju poseban sakralno-meditativni ugođaj.

Fra Mario Roko Marinov rođen je u Primoštenu 1938. godine, gimnaziju je završio u dominikaknskom sjemeništu u Bolu na Braču, teologiju u Zagrebu. Bio je voditelj hrvatske katoličke misije u Hannoveru u Njemačkoj gdje je pohađao tečaj slikarstva, a svoje prve izložbe imao je u hrvatskim katoličkim misijama. Povratkom u domovinu došao je u dominikanski samostan u Starom Gradu na Hvaru gdje i danas živi i djeluje. Objavio je knjigu poezije pod naslovom Trenutak za tebe i knjigu Kviz vjerskog znanja.

Izložba je otvorena u Europskom domu u Jurišićevoj, Zagrebu, do 26. lipnja.

Izvor: Laudato/Europski dom

Fotogalerija
slika-1
slika-2
slika-3
slika-4
slika-5
slika-6
slika-7

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Aktualno

Još iz rubrike: