Izveden prvi čakavski mjuzikl „Sušak, Sušak“

Mjuzikl kroz vesele i duhovite prizore govori o prošlosti Sušaka, ali i o neprolaznoj ljubavi njegovih stanovnika prema Sušaku.
Autor: HINA/Laudato/M.P. Photo: adria2u.com nedjelja, 13. rujna 2015. u 11:09

Prvi čakavski mjuzikl „Sušak, Sušak“, nastao u koprodukciji Hrvatskog narodnog kazališta Ivana pl. Zajca u Rijeci i Udruge Maraton izveden je u subotu 12. rujna u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku.

Mjuzikl kroz vesele i duhovite prizore govori o prošlosti Sušaka, ali i o neprolaznoj ljubavi njegovih stanovnika prema Sušaku.

Radnja se događa o razdoblju od tridesetih do sedamdesetih godina prošlog stoljeća, kada je kroz oštariju, odnosno krčmu barba Pave, kraj negdašnjeg starog sušačkog željezničkog kolodvora, srušenog radi izgradnje nove prometnice, prolazila galerija likova, a s njima različita vremena i događaji.

Redatelj mjuzikla je Edvin Liverić, tekstopisac Mensur Puhovac, a skladatelj Olja Dešić. Nastupili su članovi Hrvatske i Talijanske drame, zbora i orkestra Opere HNK Ivana pl. Zajca, a glavne uloge povjerene su Mariju Lipovšeku Battifiaci (barba Pave), Damiru Kedži (dimnjačar Lovre) i Katji Budimčić (Ana, Pavina kći). Među izvođačima su također Olivera Baljak, Anton Plešić, Nenad Vukelić, Denis Brižić, Lucio Slama, Saša Matovina i Mensur Puhovac te desetogodišnji Frano Živković.

Kostimografkinja predstave je Manuela Paladin Šabanović, scenograf Damir Šegota, a dizajner svjetla Dalibor Fugošić.
 

Da biste komentirali, prijavite se.