Kana: Čudo stvaranja i medicina – što kada srce nerođena djeteta ima 'grešku'?

Izašao je novi broj kršćanske obiteljske revije 'Kana'.

7.jpg
Autor
ks.hr/laudato.hr/D.R.
Fotograf
ks.hr
Objavljeno:
 
11.01.2020 15:15
U novom broju kršćanske revije 'Kana' u izdanju Kršćanske sadašnjosti možete pronaći sljedeće teme.

'Ne smiju se božićni duh i njegove poruke ostaviti u jaslicama', piše Josip Grbac u novom broju  koja je u novu godinu krenula upravo putem 'plodova Božića'. U Pitanju sadašnjega trenutka Grbac tako ističe prava djece i njihova kršenja danas, nadovezujući se na neodvojivu povijesnu povezanost s rođenjem Isusa. Na tom je tragu i središnji razgovor u ovom broju Kane, s doktoricom Rajkom Lulić Jurjević koja se bavi fetalnom ehokardiografijom u Dječjoj bolnici Srebrnjak (Čudo stvaranja i medicina – što kada srce nerođena djeteta ima 'grešku'). Doktorica Lulić Jurjević osvrnula se na rođenje kao čudesan trenutak u čovjekovu životu, ali i na ono vrijeme koje rođenju prethodi, a u kojem medicina danas ima doista velike mogućnosti, pa tako i uočavanja problema sa srcem i adekvatnoga liječenja. U razgovoru je otkrila i kako joj u poslu i privatnom životu pomaže vjera.

O djeci i njihovoj kreativnosti, roditeljskim odgojnim metodama i potrazi za vlastitim identitetom u adolescenciji čitatelj Kane doznat će mnogo u rubrici Obiteljski savjetnik, a traži li vjerom prožeto štivo, neizostavno će ga pronaći u rubrikama Kršćani u svijetu (fra Bono), Vrijeme i riječ (fra Tepert), Meditacije (J. Sanko Rabar), Kršćanska magistrala (N. Kuzmičić) i drugima. Prateći aktualna zbivanja u društvu i Crkvi, Kana i ovoga puta donosi zanimljive teme poput osvrta Tončija Tadića na predsjedničke izbore (Tko je zapravo stvarni pobjednik predsjedničkih izbora?), dok Stjepan Baloban u svojoj kolumni piše o utjecaju vjere na politiku i politički život (Vjera u politici: čimbenik spajanja ili razdvajanja?).

Iako se već godinama govori o zamrzavanju ekumenizma, Aldo Sinković u Kani je istaknuo poduzete korake i vrlo optimističan stav o dolasku godine ekumenskog proljeća. Kako piše, jedinstvo za kojim teži Svjetsko vijeće Crkava moglo bi postati hodočasnički put kojim zajednički koračaju svi kršćani.

 
- Da bi nova godina bila sretnija, uspješnija, radosnija, a mi zdraviji, potrebna je odluka mijenjati sebe i iznova birati dobro. Na tom putu i kroz ovu godinu neka vas dalje prati i nadahnjuje naša kršćanska obiteljska revija - poručuje među ostalim uredništvo Kane.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Aktualno

Još iz rubrike: