Kardinal Angelo de Donatis otvara 30. Mladifest u Međugorju

U Međugorju je u ponedjeljak 22. srpnja održan još jedan pripremni sastanak za Festival mladih koji ove godine slavi tridesetu obljetnicu.

mladifst.jpg
Autor
radio-medjugorje.com/laudato.hr/D.R.
Fotograf
lavandamedjugorje.com
Objavljeno:
 
22.07.2019 18:13

Ovogodišnje geslo Mladifesta jest „Idi za mnom” iz Markova evanđelja, a otvorit će ga papin vikar kardinal Angelo De Donatis. On će u četvrtak 1. kolovoza slaviti svetu misu u Međugorju i tako označiti početak festivala koji godišnje privuče na desetke tisuća mladih.

Mladifest će trajati do ponedjeljka 5. kolovoza kada će nadbiskup Rino Fisichella, predsjednik Papinskog vijeća za novu evangelizaciju, predslaviti misu svečanog zatvaranja.

Organizatori najavljuju kako će nadbiskup Fisichella imati i katehezu za mlade, dok će na Mladifestu još sudjelovati biskup Jose Rodriguez Carballo, tajnik Kongregacije za ustanove posvećenog života i družbe apostolskog života; nadbiskup Luigi Pezzuto, apostolski nuncij u Bosni i Hercegovini; mons. Dominique Rey, biskup Touluna u Francuskoj; mons. Giampaolo Crepaldi, nadbiskup Trsta, mons. Vlado Košić, sisački biskup; kardinal Vinko Puljić, nadbiskup i metropolit Vrhbosanski te mons. Henryk Hoser, apostolski vizitator za župu Međugorje.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Aktualno

Još iz rubrike: