Klapa Neverin u Hrvatskoj crkvi sv. Jeronima u Rimu

Prije samog koncerta, članice klape su sudjelovale na misi koju je predvodio njihov sumještanin iz Kaštel Lukšića Ivan Lovrić, donedavni rimski student.

44307.jpg
Autor
ika.hr/Laudato/D.T.
Fotograf
IKA
Objavljeno:
 
24.09.2017 15:32

Klapa Neverin iz Kaštel Lukšića održala je u subotu 23. rujna koncert u Hrvatskoj crkvi sv. Jeronima u Rimu. Pred hrvatskom i talijanskom publikom izveli su splet duhovnih pjesama, ponajviše marijanskih, kako onih iz Dalmacije te drugih dijelova Hrvatske tako i nekoliko pjesama iz svjetske duhovne baštine. 

Klapu je na kraju koncerta pozdravio vicerektor Zavoda i crkve Marko Đurin, koji je istaknuo kako se u crkvi Sv. Jeronima nalazi desetak prikaza Blažene Djevice Marije u raznim trenucima njenog života te je dodao kako je klapa kroz koncert također dotaknula gotovo sve trenutke i nazive kojima se u toj crkvi časti Isusova majka.

Prije samog koncerta, članice klape su sudjelovale na misi koju je predvodio njihov sumještanin iz Kaštel Lukšića Ivan Lovrić, donedavni rimski student, uz koncelebraciju Ante Burića, župnika župe sv. Petra na Boninovu u Dubrovniku te nekoliko svećenika studenata iz Zavoda.

Klapa Neverin djeluje od 2004. godine te ju od osnivanja do danas vodi Antonela Pilić Burić. Višestruke su pobjednice na Festivalu dalmatinskih klapa u Omišu te na brojnim drugim festivalima. Dosad su izdale dva nosača zvuka: godine 2007. izdale su svoj prvi CD ''Neverin'', a u ožujku 2012. izdaju i drugi ''Bogorodici'' koji je duhovne tematike.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Aktualno

Još iz rubrike: