Književna večer s fra Šimunom Šitom Ćorićem

Književnik, psiholog, kantautor i nekadašnji predsjednik a sada već dugo godina glasnogovornik Hrvatskog svjetskog kongresa, fra Šimun Šito Ćorić održao je 7. prosinca svoju prvu književnu večer u Hrvatskome Slovu gdje su predstavljene njegove tri knjige.
Autor: Laudato/N.B./A.L. Photo: Laudato utorak, 13. prosinca 2016. u 17:11

„Slušaj, Iris – Pisma iz Hrvatske 1990. i neke“ – zbirka je literarno-dokumentarnih zapisa koja je nakon dugo vremena objavljena na hrvatskom jeziku.

Putopis ''S ljudima, prirodom i Bogom u Izraelu i Palestini“  pun je nezaboravnih hodočasničkih dojmova obogaćen izvanrednim piščevim poznavanjem događaja u Svetoj Zemlji kao i zapažanjima onog što ostali hodočasnici tamo rijetko primijete.

Neizostavan dio fra Šitinog književnog stvaralaštva je i povijesni roman ''Izgleda, drugog puta nije bilo'' koji je izdao „Glas Koncila.“

Njegova djela uvrštavana su u brojne domaće i strane antologije, a fra Šito je u svojim djelima ostao vjeran Bogu i svome hrvatskom narodu.

Trenutno djeluje kao voditelj Hrvatske katoličke misije  Solothurn u Švicarskoj, međutim nalazi vremena i za predavanja na Sveučilištima u Hrvatskoj te Bosni i Hercegovini.

Krajnje jednostavan, optimističan, iskren, s vjerom u Isusa Krista fra Šito uvijek je bio i nastavlja biti borac za povijesnu istinu i pravdu.

Više o događaju saznajte ovdje.

 

Da biste komentirali, prijavite se.