Koncert glagoljaških napjeva klape Slavić

Klapa Slavić će u četvrtak, 22. ožujka u 19 sati u crkvi sv. Katarine u Zagrebu održati koncert korizmenih i glagoljaških napjeva u povodu izdavanja CD-a prvijenca pod nazivom "Počinje plač" u nakladništvu Laudata.

cd-slavic.jpg
Objavljeno:
 
21.03.2012 00:00

Klapa Slavić će u povodu izdavanja CD-a prvijenca pod nazivom "Počinje plač", u nakladništvu Laudata, održati koncert korizmenih i glagoljaških napjeva u četvrtak, 22. ožujka, s početkom u 19 sati u crkvi sv. Katarine u Zagrebu.

Na koncertu će gostovati i pjevači iz poznatih zagrebačkih klapa koji su sudjelovali u snimanju CD-a: Ani Vuletić i Nela Šarić (klapa Cesarice), Ivana Tolić (klapa Armorin), Andro Bojanić (klapa Grdelin) te mlada klapa Pižolot.

Klapa Slavić službeno je osnovana 2008. godine. No sam početak njihova djelovanja seže u dublju prošlost kada su se kao studenti  počeli spontano okupljati u stankama između predavanja. U tim trenucima usko stubište postajalo je njihov volat, a jednolični hodnici Katoličkoga bogoslovnog fakulteta u Zagrebu pretvarali su se u splet krivudavih kamenitih uličica dalmatinskih gradova kamo ih je čeznutljivo vukla nostalgija.

Klapa ima devet članova od kojih je osam studenata KBF-a. Ostvarili su niz nastupa na brojnim smotrama, priredbama, promocijama, od čega izdvajamo vrlo uspješne nastupe na Večeri mješovitih klapa Festivala dalmatinskih klapa Omiš 2011., otvorenju Varaždinskih baroknih večeri i Festivalu adventske i božićne pjesme 2011. u Pragu.

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Aktualno

Još iz rubrike: