Koncert Nizozemskog zbora Musica Vocale

U prepunoj katedrali sv. Duje u Splitu, u petak 20. listopada održan je cjelovečernji prigodni koncert Niozemskog zbora Musica Vocale iz Wageningena.
Autor: IKA/Laudato/K.P. Photo: IKA subota, 21. listopada 2017. u 09:45

Ovo je Zbor s dugom i priznatom reputacijom koji djeluje više od četrdeset godina, a ovo je bilo njegovo prvo gostovanje u Hrvatskoj.

Zborom je dirigirao čuveni nizozemski dirigent Rob Vermeulen i mlada hrvatska dirigentica Sara Dodig Baučić, koja je završila master studij zborskog dirigiranja u Utrechtu (Nizozemska) u klasi maestra Roba Vermeulena i time donijela prvu diplomu zborskog dirigiranja u Split. Nastupilo je po deset soprana, alta, tenora i basa. Zbor je pratio Gudački kvartet Loris Grubišić.

Violina 1 i Ana Tošić D'Ambram violina 2 (Hrvatska); Louise van Tujil, viola i Chrysotomos Karastergios, violončelo.

Zbor je izveo program sastavljen od duhovnih i tradicionalnih djela hrvatskih skladatelja Blaženka Juračića (Stabat Mater) i Igora Kuljerića (Seh duš dan), kao i djela nizozemskog skladatelja Jana Pieterszoona Sweelincka (O Domine Jesu Christe & Psalam 121) i skladatelja s dugogodišnjim prebivalištem u Nizozemskoj, Franka Martina (Mass for double choir).

 

Da biste komentirali, prijavite se.