Koncert SKUD-a Goran Kovačić „Božićna priča“, u Bazilici Srca Isusova u Palmotićevoj

Premijera koncerta na Laudato televiziji 1.1.2020. u 14 sati!
Autor: Laudato/M.P. Photo: Facebook subota, 21. prosinca 2019. u 21:58

Božićna priča“, glazbena je igra uglednog hrvatskog skladatelja Rudolfa Matza iz 1931., a zaživjela je ponovno na sceni kako bi donijela priču o vjeri, nadi, dobročinstvu, običajima, tradiciji, ali i čudima, koja se događaju u siromašnoj obitelji malog prigorskog sela.

Autor je prema vlastitom libretu stvorio glazbenu priču u narodnom duhu s prepoznatljivim božićnim napjevima, znalački i profinjeno utkanim u sugestivan i za ono vrijeme moderan glazbeni izričaj. Djelo je nakon uspješne praizvedbe 20. prosinca 1931. na sceni zagrebačkog Malog kazališta doživjelo još nekoliko obnova do 1940, a onda je nakon duge stanke iz dobro poznatih političkih razloga, 20. prosinca 1991, točno na svoju 60. godišnjicu, ponovno zaživjelo na pozornici zagrebačkoga HNK.

„Božićnu priču“ će „Goranovci“ su dočarali vokalnim koncertom u subotu, 21. prosinca 2019. godine Bazilici Presvetog Srca Isusovog u Palmotićevoj ulici u Zagrebu.

Koncertni program izvodi gotovo 200 članova Društva iz više sekcija: Akademski zbor, Folklorni ansambl, Akademski harmonikaški orkestar, Muški vokalni ansambl, Kazalište. Autori programa su umjetnički voditelji sekcija: Luka Vukšić, Dubravko Radić, Tomislav Habulin, Goran Hlebec, Stjepan Vuger, Lobel Filipić. Režiser je: Vid Begić.
 

Da biste komentirali, prijavite se.