Lucia Pavlović: "Želim biti zaslužna Njegove ljubavi"

„Život je prekrasan i mogu reći da za sve ovo, što imam sada, mogu zahvaliti Bogu. Naravno, i svojoj upornosti, ali i to opet dolazi s Njegove strane. I htjela bih biti netko tko je zaslužan Njegove ljubavi“, poručila je pjesnikinja Lucia Pavlović na predstavljanju svoje pete zbirke pjesama „Evin plač“, održane u zagrebačkoj Knjižnici Dubrava.

lucia1.JPG
Autor
Laudato
Fotograf
Laudato
Objavljeno:
 
31.10.2014 13:52

Kako je sama navela, zbirka sadrži niz pjesama uglavnom ljubavne tematike, ali i one socijalne, zatim razmišljanja o Bogu i postanku svijeta, pravdi i nepravdi, a ponajviše o onome kakvi jesmo i kakvi bi trebali biti.

„Ne bih htjela biti Eva, no sve smo mi zapravo pomalo Eve, samim time što smo začete i rođene. Htjela bih biti dostojna Božje ljubavi i Njegove milosti i onda kroz svoje pjesme, možda i nesvjesno, iznosim jednu dozu kajanja za neka svoja djela u životu. Zato je taj Evin plač“, objasnila je pjesnikinja.

Lucia Pavlović je rođena u Žepču 06. rujna 1962. godine, gdje odrasta i školuje se, nakon čega je životne okolnosti s obitelji vode u Dubrovnik, a zatim u Zagreb, gdje i danas živi i stvara.

Poeziju piše od najranije mladosti, objavljujući na raznim internetskim portalima i poetskim udrugama na društvenim mrežama. No, tek s nepunih 50 godina života objavljuje svoju prvu samostalnu zbirku poezije posvećenu majci „Žar što ne trne“ (2012.), a potom i „Zasniježio je u snu“ (2013.), gdje se potvđuje kao vrsna majstorica riječi, zrela pjesnikinja.

Iste godine objavljuje i treću zbirku poezije „Pod čelikom jauk“, da bi u 2014. godini objavila zbirke „Kući Lucia“ i „Evin plač“ (2014.). Za ovu godinu čak je najavila i svoju šestu zbirku pjesama, a u idućoj će publici predstaviti svoj roman prvijenac.
 

Fotogalerija
lucia2

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Aktualno

Još iz rubrike: