Na Dubrovačkim ljetnim igrama izvedeno 79 programa na 17 lokacija

Na Dubrovačkim ljetnim igrama ove se godine okupilo gotovo dvije tisuće umjetnika iz cijeloga svijeta koji su od 10. srpnja izveli 79 dramskih, glazbenih, baletnih, folklornih, filmskih i likovnih programa. Festival je završen sinoć, 25. kolovoza koncertom Zagrebačke filharmonije i dodjelom nagrada Orlando za najbolja ostvarenja u dramskom i glazbenom programu.

du-igre.jpg
Autor
HRT
Fotograf
www.dubrovnik-festival.hr
Objavljeno:
 
26.08.2014 07:49

Kako je istaknuto na konferenciji za novinare, premijerne predstave Igara Shakespeareovu dramu Romeo i Giuliette u režiji Jagoša Markovića i izvedbi Festivalskog dramskog ansambla u renesansnom ljetnikovcu Skočibuha na Boninovu i Držićeva Dunda Maroja u režiji Krešimira Dolenčića i izvedbi Festivalskog dramskog ansambla na Držićevoj poljani pogledalo je više od 6.500 posjetitelja. 

Veliko zanimanje publike i ove je godine izazvao legendarni Vojnovićev Ekvinocijo u režiji Joška Juvančića na otoku Lokrumu, a Splitsko ljeto gostovalo je s prošlogodišnjom predstavom Timon Atenjanin Williama Shakespeara u režiji Georgija Para. S velikim je uspjehom, istaknuto je uz ostalo, praizveden neobarokni balet Opasne veze po motivima romana francuskoga književnika Pierrea Choderlosa de Laclosa u koreografiji i režiji Valentine Turcu i Lea Mujića.

U sklopu glazbenog programa održan je 21 koncert, a Dubrovačke ljetne igre završene su ispred crkve sv. Vlaha Opera gala koncertom Zagrebačke filharmonije pod ravnanjem maestra Ive Lipanovića i uz nastup baritona Željka Lučića i sopranistice Lane Kos. 

 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Aktualno

Još iz rubrike: