Najavljujemo 5. Festival kršćanskog kazališta

Od 23. svibnja do 26. svibnja 2019. održavat će se petu godinu za redom Festival kršćanskoga kazališta u dvorani sv. Franje Samostana sv. Duha.

5.jpg
Autor
VERITAS/Laudato/A.K.K.
Fotograf
festkk.hr
Objavljeno:
 
14.05.2019 11:52

Bogat program petoga festivala kršćanskoga kazališta nudi niz umjetničkih izvedbi posvećenih svecima i Majci Mariji – mjuzikl, oratorij, dramska večer, predstave za djecu i mlade, međunarodno gostovanje i radionica za vjeroučitelje i odgojitelje u vjeri.

Svečano otvorenje festivala biti će u četvrtak, 23. svibnja u 20.00 sati. u Dvorani sv. Franje, u Samostanu sv. Duha u Zagrebu. Na otvorenju će biti izveden mjuzikl 'Svetac svega svijeta' koji će izvesti Ansambl Kolbe. Na samom zatvaranju Festivala, uoči posljednje izvedbe, sjećanje na Vikija Glovačkog izreći će g. Vladimir Gerić.

Festival financijski podržava Ministarstvo kulture RH, Hrvatska provincija sv. Jeronima franjevaca konventualaca, Samostan sv. Duha, Župa sv. Antuna Padovanskoga.

Organizatori pozivaju na ovo polujubilarno izdanje festivala, koje će, uvjeravaju, umjetničkom izvedbom riječi i glazbe obogatiti publiku, te ukazati na važnost prisutnosti kršćanskih vrednota u hrvatskome kazalištu.

Program možete pogledati ovdje.

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Aktualno

Još iz rubrike: