Nova knjiga p. Antuna Volenika: „U službi Evanđelja“

Iz tiska je izišla knjiga p. Antuna Volenika „U službi Evanđelja. Pastoralno-teološki i katehetski doprinos Bonaventure Dude hrvatskoj teologiji“ u suizdavaštvu Glasa koncila, Provincije sv. Ćirila i Metoda i Laudata. Radi se o integralnoj verziji doktorske disertacije dr. sc. p. Antuna Volenika.

volenik_duda.jpg
Autor
Laudato/A.K.
Fotograf
Laudato
Objavljeno:
 
20.05.2015 17:13

Knjiga, odnosno doktorska disertacija tematizira teološki, publicistički, javni rad i nastupe p. Bonaventure Dude, OFM, pod pastoralno-katehetskim vidikom. Autor navedenoj tematici pristupa monografski, te prvo poglavlje posvećuje biografiji p. Dude nastojeći dati povijesni okvir vremena u kojem živi i djeluje.

Nadalje, ovo djelo prikazuje p. Bonaventuru Dudu kao teologa nadahnutog novošću Drugoga vatikanskog koncila koji novu misao koncila prati, komentira i inkorporira u domovinskoj Crkvi.

Neizostavno se prikazuje i njegova zauzetost u biblijskom pastoralu i biblijskoj katehezi. Tu se prije svega radi o prijevodu dijela Evanđelja, a kasnije i organiziranju i animiranju zahtjevnog prevođenja cjelokupne Biblije na hrvatski književni jezik.

Autor knjige osvrće se na publicističko, osobito homiletsko djelovanje koje se najprije kroz pisanu riječ, a kasnije putem novina, radija i televizije nudi širokom krugu čitateljstva čime plijeni veliki interes.

Ova knjiga donosi i prikaz pastoralne zauzetosti p. Bonaventure Dude kao jednog od najznačajnijih promotora nove evangelizacije u Republici Hrvatskoj.

Riječima autora, p. Antuna Volenika „ovaj rad namijenjen je svima koji su poznavali, slušali, čitali i zavoljeli Bonaventuru Dudu, njegov stil i pristup jer su osjetili da je on ponajviše evangelizator, donositelj Blage vijesti kroz prepoznatljivi hrvatski biblijski prijevod, propovijedi, knjige, medije i dnevni tisak“.
 
Zainteresirani knjigu mogu kupiti u knižarama GK, Laudato galerijama i drugim kršćanskim knjižarama te putem Webshop-a.
 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Aktualno

Još iz rubrike: