Održana 'Večer Marijinih obroka'

'Marijini obroci Hrvatska' uspješno su organizirali još jednu tradicionalnu 'Večer Marijinih obroka'.
Uz mnoštvo smijeha i pozitivne energije, dobre glazbe i vjernih podupiratelja prikupljeno je oko 16 tisuća kuna čime su osigurani obroci kroz cijelu godinu za 133 dječice.

1-izlozba-fotografija.jpg
Autor
Laudato/M.B.
Fotograf
Niko Goga
Objavljeno:
 
12.12.2016 13:36

Naime, samo 120 kuna dovoljno je da jedno dijete svakoga dana u godini prima dnevni obrok na svom mjestu obrazovanja. Na taj način djeci se ne spašava samo život, već ih se potiče da uče te dugoročno sebi, svojoj obitelji i zajednici osiguraju bolji život. Trenutno međunarodna organizacija Marys Meals u školama diljem svijeta hrani preko 1.187.000  gladne djece.

Nakon uvodnog pozdrava predsjednice Ane Peričić sve je iznenadio i pozdrav osnivača organizacije Magnusa MacFarlane-Barrowa. On je iz Škotske u kratkom videu poslao zahvalu za sve što su hrvatski podupiratelji postigli tijekom 2016. ali i novu inspiraciju za sljedeću godinu.

Vesela video poruka svim posjetiteljima stigla je i s Haitija! Jimmy Belabre dio je generacije koja je među prvima imala priliku primati Marijine obroke. Zbog njih je postao radosna, zdrava i obrazovana osoba koja svoju neopisivu energiju glazbom širi svijetom. Svim prisutnima poslao je veliko hvala sto sličnu priliku stvaraju i novim generacijama te još jednom nam pokušao osvijestiti koliko Marijini obroci mijenjaju živote.

Večer je vodio Frano Domitrović a gosti su bili oduševljeni i glazbenim nastupima Hanne i Benjamina Pölhe te klape Fjabula.

Pozitivne reakcije stigle su i na izložbu fotografija. Među svjetlima malenih lampica virili su osmjesi djece fotografirani ispred  kuhinja koje su osnovane zahvaljujući hrvatskom ogranku organizacije. Još jednom smo iskoristili priliku da zainteresirani kući odnesu svoj primjerak nagrađivanog dokumentarca 'Generacija nade' te Magnusove knjige 'Baraka koja je nahranila milijun djece'. No, vrjednije od bilo kojeg predmeta osjećaj je koji su odnijeli u srcima. Malim djelima ljubavi još jednom su postignuti veliki rezultati.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Aktualno

Još iz rubrike: