Održana promocija knjige „Sveti Filip Neri – prorok radosti“

Promociji su nazočili brojni gosti, utemeljitelji i podupiratelji Zaklade sveti Dominik Savio, a medijski je pratila televizija Laudato.

6.jpg
Autor
zakladasvdsavio.com/laudato.hr/D.R.
Fotograf
zakladasvdsavio.com
Objavljeno:
 
15.09.2019 17:59

Zaklada sveti Dominik Savio organizirala je promociju knjige, životopis, „Sveti Filip Neri – prorok radosti“, jučer na blagdan Uzvišenja svetog Križa, u prostorima Hrvatskog kulturnog društva Napredak u 19h.

Promociji su nazočili brojni gosti, utemeljitelji i podupiratelji Zaklade sveti Dominik Savio, a medijski je pratila televizija Laudato. Na predstavljanju knjige izlagali su vlč. Martić, koji je priredio, izmjenio i dopunio prvo prevedeno izdanje knjige, lektorica, prof.Barbara Tolić te g. Stipo Martić, autor predgovora.

Sveti Filip Neri, najveći prorok radosti, drugi apostol Rima poslije svetog Pavla, utemeljitelj oratorijanaca, veliki ispovjednik, predstavljen je kao gorljivi zagovornik Ljubavi, Dobrote, Milosrđa, Poniznosti, kao velikih darova Duha Svetoga.

- Zalagao se za bezgranično iskazivanje ljubavi, dobrote i donošenja radosti te nalaganje žrtava koje bi nas trebale osloboditi sebične sreditosti na vlastito Ja i time nas učiniti potpuno slobodnima - rekao je vlč.Martić o sv.Filipu Neriju.

Citirajući u mnogim djelovima papu Franju, autor predgovora, g.Stipo Martić podvukao je da iako sveti Filip Neri je živio u 16.stoljeću, mogli bi ga potpuno uzeti za našeg suvremenika jer danas više nego ikada imamo potrebu za radosnim pronošenjem Božje riječi, vedrim svjedočenjem vjere životom te dobrotom malo po malo usađivati drugima nešto od duha ljubavi prema Bogu.

Uz izražajno čitanje nekoliko citata iz knjige te glazbene predahe s duhovnim pjesmama, koje je izvodio iznimno snažan slavljenički tim karizmatske zajednice Nanovo rođeni, istkana je jedna divna priča o životu velikana koji nikad nije htio biti velik i prvi nego malen i posljednji.

Sa završnom pjesmom u kojoj su radosno sudjelovali svi uzvanici „Preferisco il paradiso“, zaključen je službeni dio promocije knjige nakon kojeg je uslijedilo druženje uz domjenak.

Uz knjigu podijeljen je i posebno pripremljen letak s pobožnostima i molitvama svetom Filipu Neriju. Knjigu je moguće nabaviti na info@zakladasvdsavio.com, a sav prihod od prodaje knjiga namijenjen je radu Zaklade sveti Dominik Savio.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Aktualno

Još iz rubrike: