Osmi dan manifestacije "Dani kršćanske kulture"

U nastavku Dana kršćanske kulture, posjetitelji su imali prigodu pogledati dva dokumentarna filma s tematikom hodočašća, i to hrvatske tradicijske i vjerske baštine.

IMG_9780.JPG
Autor
Dani kršćanske kulture/Laudato/M.P.
Fotograf
Dani kršćanske kulture
Objavljeno:
 
25.03.2018 13:06

''Put Gospe'' autorice Zrinke Krešo, prikazan u subotu 24. ožujka, govori o povezanosti Rame i njezinih stanovnika s Gospom Sinjskom, te o njihovu vjernom hodočašćenju u Sinj svake godine uoči blagdana Velike Gospe.
 
Dokumentarni film "U kolijevci hrvatske državnosti i crkvenosti – 500 godina Gospe od Zečeva" urednika i scenarista Nene Kužine te redatelja Nevena Mihaela Dianeževića donosi povijest crkvice na otočiću Zečevu i povijest pobožnosti Majci Božjoj koja je tu započela još u prvoj polovici 14. stoljeća.
 
U večernjem dijelu programa poznati hrvatski književnik Božidar Prosenjak i ugledni glumac Rajko Bundalo bili su gosti manifestacije Dani kršćanske kulture na tribini pod nazivom "Duh Sveti u književnoj i scenskoj umjetnosti – izvedba monodrame 'Divlji konj' i tribina".
 
U ovom neobičnom i posebnom programu Rajko Bundalo je izveo monodramu ''Divlji konj'' , a potom je uslijedio govor Božidara Prosenjaka u kojem je s mnoštvom posjetitelja podijelio neka svoja životna iskustva koja su utkana u ovo njegovo najpoznatije djelo, koje je uvršteno i na popis školske lektire.
 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Aktualno

Još iz rubrike: