Otvorenje izložbe slika Krešimira Kapetanovića Mitte mihi angelum – Pošalji mi anđela

Izložba je prodajne naravi. Može se razgledati svakim radnim danom od 10 do 16 sati u prostorijama Nadbiskupijskog pastoralnog instituta, Kaptol 29a. Izložba je otvorena do 8. srpnja 2017.
Autor: I.G./NPI/Laudato/D.T. Photo: I.G./NPI petak, 09. lipnja 2017. u 12:43
Mitte mihi angelum – Pošalji mi anđela, prva je samostalna izložba mladog umjetnika Krešimira Kapetanovića koja je svečano otvorena 8. lipnja 2017. u prostorijama Nadbiskupijskog pastoralnog instituta u Zagrebu.
 
Kao domaćin, na samom početku večeri, prisutne je pozdravio izv. prof. dr. sc. Josip Šimunović, ravnatelj Nadbiskupijskog pastoralnog instituta izrazivši dobrodošlicu svima prisutnima.
 
Svoj osvrt na ciklus slika o anđelima dao je likovni kritičar Stanko Špoljarić naglasivši kako je Krešimir Kapetanović na pomalo mističan način prizvao transcendentalnu stvarnost u umjetnički izričaj, približavajući na taj način duhovnu stvarnost svakom ljudskom srcu.
 
O Krešimirovim slikama je govorio i prof. dr. sc. Anto Gavrić, koji se prisjetio vremena kada je Krešimiru predavao na Filozofskom fakultetu Družbe Isusove kolegij Metafizika anđela, otkrivajući kako je već tada započeo ovaj ciklus o anđelima. Naime, tada je Krešimir naslikao svoju prvu sliku anđela, koju je kasnije poklonio upravo profesoru Gavriću u znak zahvalnosti. Upravo je profesor Gavrić službeno i otvorio izložbu.
 
Prije samog obraćanja autora, u ime Krešimirovih prijatelja, obratio se Ivan Prskalo, student pete godine teologije, održavši vrlo emotivan govor o tome kako je izložba Mitte mihi angelum – Pošalji mi anđela zapravo plod i kruna prijateljstva.
 
U svome govoru, Krešimir Kapetanović je zahvalio sponzorima, bez kojih bi izložba bila teško ostvariva, zatim govornicima, prijateljima i svima koji su bili uključeni u realizaciju i ostvarenje prve samostalne izložbe.
 
- Svatko od nas je anđeo s jednim krilom. Možemo poletjeti tek onda kada se zagrlimo i zajedno zamahnemo krilima. Budimo anđeli jedni drugima: danas, sutra i uvijek! Tražio sam da mi pošalju anđela, a došlo mi je večeras mnoštvo anđela. Hvala vam od srca! – rekao je autor.
 
Program otvorenja izložbe je vodila gospođica Ines Šegota, a glazbeno je program popratio trajni đakon i profesor gitare Ratko Podvorac. Izložba je prodajne naravi. Može se razgledati svakim radnim danom od 10 do 16 sati u prostorijama Nadbiskupijskog pastoralnog instituta, Kaptol 29a. Izložba je otvorena do 8. srpnja 2017.

 
Da biste komentirali, prijavite se.