Otvorenje izložbe slika Krešimira Kapetanovića Mitte mihi angelum – Pošalji mi anđela

Izložba je prodajne naravi. Može se razgledati svakim radnim danom od 10 do 16 sati u prostorijama Nadbiskupijskog pastoralnog instituta, Kaptol 29a. Izložba je otvorena do 8. srpnja 2017.

download-(2).jpg
Autor
I.G./NPI/Laudato/D.T.
Fotograf
I.G./NPI
Objavljeno:
 
09.06.2017 12:43
Mitte mihi angelum – Pošalji mi anđela, prva je samostalna izložba mladog umjetnika Krešimira Kapetanovića koja je svečano otvorena 8. lipnja 2017. u prostorijama Nadbiskupijskog pastoralnog instituta u Zagrebu.
 
Kao domaćin, na samom početku večeri, prisutne je pozdravio izv. prof. dr. sc. Josip Šimunović, ravnatelj Nadbiskupijskog pastoralnog instituta izrazivši dobrodošlicu svima prisutnima.
 
Svoj osvrt na ciklus slika o anđelima dao je likovni kritičar Stanko Špoljarić naglasivši kako je Krešimir Kapetanović na pomalo mističan način prizvao transcendentalnu stvarnost u umjetnički izričaj, približavajući na taj način duhovnu stvarnost svakom ljudskom srcu.
 
O Krešimirovim slikama je govorio i prof. dr. sc. Anto Gavrić, koji se prisjetio vremena kada je Krešimiru predavao na Filozofskom fakultetu Družbe Isusove kolegij Metafizika anđela, otkrivajući kako je već tada započeo ovaj ciklus o anđelima. Naime, tada je Krešimir naslikao svoju prvu sliku anđela, koju je kasnije poklonio upravo profesoru Gavriću u znak zahvalnosti. Upravo je profesor Gavrić službeno i otvorio izložbu.
 
Prije samog obraćanja autora, u ime Krešimirovih prijatelja, obratio se Ivan Prskalo, student pete godine teologije, održavši vrlo emotivan govor o tome kako je izložba Mitte mihi angelum – Pošalji mi anđela zapravo plod i kruna prijateljstva.
 
U svome govoru, Krešimir Kapetanović je zahvalio sponzorima, bez kojih bi izložba bila teško ostvariva, zatim govornicima, prijateljima i svima koji su bili uključeni u realizaciju i ostvarenje prve samostalne izložbe.
 
- Svatko od nas je anđeo s jednim krilom. Možemo poletjeti tek onda kada se zagrlimo i zajedno zamahnemo krilima. Budimo anđeli jedni drugima: danas, sutra i uvijek! Tražio sam da mi pošalju anđela, a došlo mi je večeras mnoštvo anđela. Hvala vam od srca! – rekao je autor.
 
Program otvorenja izložbe je vodila gospođica Ines Šegota, a glazbeno je program popratio trajni đakon i profesor gitare Ratko Podvorac. Izložba je prodajne naravi. Može se razgledati svakim radnim danom od 10 do 16 sati u prostorijama Nadbiskupijskog pastoralnog instituta, Kaptol 29a. Izložba je otvorena do 8. srpnja 2017.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Aktualno

Još iz rubrike: