Otvorenje retrospektivne izložbe ''Hrvatski sveci i blaženici u našem narodu''

Putujuća izložba ''Hrvatski sveci i blaženici u našem narodu'' ovog puta sadrži radove više likovnih umjetnika.

retrospektiva.jpg
Autor
Laudato/M.P.
Fotograf
Laudato
Objavljeno:
 
14.02.2019 11:22
U organizaciji Galerije hrvatske sakralne umjetnosti ''Laudato'' i samostana bl. Augustina Kažotića, na spomendan zaštitnika umjetnika Beata Angelica u ponedjeljak, 18. veljače 2019., u multimedijalnoj dvorani "Dominik Barač" dominikanskog samostana, Ivanićgradska 71, na zagrebačkoj Peščenici, bit će otvorena retrospektivna izložba ''Hrvatski sveci i blaženici u našem narodu''.
 
Putujuća izložba ''Hrvatski sveci i blaženici u našem narodu'' ovog puta sadrži radove više likovnih umjetnika koji su bili autori samostalnih izložaba na dosadašnjim manifestacijama Dana hrvatskih svetaca i blaženika, a koji se od 2008. godine održavaju u Križevcima: Branimira Dorotića, Maje Vidović, Josipa Botterija Dinija, Ane Marije Botteri, Hrvoja Marka Peruzovića, Ante Mamuše i Ivane Ćavar.
 
Svečanost otvorenja započet će u 19:30 sati. U programu će sudjelovati direktorica galerije i televizije ''Laudato'' Ksenija Abramović i likovni kritičar Stanko Špoljarić, a izložbu će otvoriti provincijal Hrvatske dominikanske provincije fr. Slavko Slišković.
 
U glazbenom će dijelu otvorenja nastupiti klapa Barun, a kroz program će voditi predsjednica Udruge za promicanje znamenitih Križevčana ''Dr. Stjepan Kranjčić'' Tanja Baran.
 
 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Aktualno

Još iz rubrike: