Otvorenje retrospektivne izložbe ''Hrvatski sveci i blaženici u našem narodu''

Putujuća izložba ''Hrvatski sveci i blaženici u našem narodu'' ovog puta sadrži radove više likovnih umjetnika.
Autor: Laudato/M.P. Photo: Laudato četvrtak, 14. veljače 2019. u 11:22
U organizaciji Galerije hrvatske sakralne umjetnosti ''Laudato'' i samostana bl. Augustina Kažotića, na spomendan zaštitnika umjetnika Beata Angelica u ponedjeljak, 18. veljače 2019., u multimedijalnoj dvorani "Dominik Barač" dominikanskog samostana, Ivanićgradska 71, na zagrebačkoj Peščenici, bit će otvorena retrospektivna izložba ''Hrvatski sveci i blaženici u našem narodu''.
 
Putujuća izložba ''Hrvatski sveci i blaženici u našem narodu'' ovog puta sadrži radove više likovnih umjetnika koji su bili autori samostalnih izložaba na dosadašnjim manifestacijama Dana hrvatskih svetaca i blaženika, a koji se od 2008. godine održavaju u Križevcima: Branimira Dorotića, Maje Vidović, Josipa Botterija Dinija, Ane Marije Botteri, Hrvoja Marka Peruzovića, Ante Mamuše i Ivane Ćavar.
 
Svečanost otvorenja započet će u 19:30 sati. U programu će sudjelovati direktorica galerije i televizije ''Laudato'' Ksenija Abramović i likovni kritičar Stanko Špoljarić, a izložbu će otvoriti provincijal Hrvatske dominikanske provincije fr. Slavko Slišković.
 
U glazbenom će dijelu otvorenja nastupiti klapa Barun, a kroz program će voditi predsjednica Udruge za promicanje znamenitih Križevčana ''Dr. Stjepan Kranjčić'' Tanja Baran.
 
 
Da biste komentirali, prijavite se.