Otvorite vrata Božiću 2017.

U subotu 02.12. započinje 12. po redu Manifestacija Otvorite vrata Božiću 2017.

otvorite-vrata-Bozicu-2017.jpg
Autor
D. Mikulandra/Laudato/K.P.
Fotograf
D. Mikulandra
Objavljeno:
 
30.11.2017 15:01

Ovogodišnja manifestacija bit će posvećena liku i djelu pokojnog msgr Josipa Veljka Jadronje, a o 10. obljetnici njegove smrti.

Ova iznimna ličnost obilježila je dugi niz desetljeća šibenske crkve i biskupije.  Izniman svećenik, dugogodišnji voditelj katedralnog zbora i orguljaš, tajnik svih šibenskih biskupa, glazbenik i graditelj orgulja, tehnički inovator, donator orgulja.... msgr Jadrnja bio je tajnih svih šibenskih biskupa od Jeronima Milete do Ante Ivasa.

Također je bio sudionik II vatikanskog sabora u pratnji šib. biskupa Josipa Arnerića.  Manifestaciju otvara Svečani koncert "Don Veljku u čast" a koji će održati Mješoviti katedralni zbor kojim je msgr Jadrnja ravnao od 1947. 

Svečani koncert održat će se u subotu 02.12. u 19.00 u šibenskoj katedrali, Zborom ravna prof Jelena Mikulandra, uz Andreu Paić , sopran te Nikolu Lovrića-Caparina na orguljama.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Aktualno

Još iz rubrike: