Peti i šesti dan manifestacije 'Dani kršćanske kulture'

Manifestacija ' Dani kršćanske kulture' održava se u Dubrovniku, Splitu i Šibeniku od 6. do 16. travnja. Peti dan se održao u srijedu 10. travnja.

dk2.jpg
Autor
Laudato/T.R.
Fotograf
Dani kršćanske kulture
Objavljeno:
 
11.04.2019 12:41

Peti dan manifestacije 'Dani kršćanske kulture' započeo je u 11 sati na Meštrovićevim Crivkinama-Kaštilcu u Splitu gdje je bilo održano stručno predavanje pod nazivom 'Ivan Meštrović: Povijest Isusa iz Nazareta'. Glavni dio predavanja bio je treći reljef iz Meštrovićevog ciklusa pod nazivom 'Gospa s anđelima'. Predavanje  su vodile  kustosice Galerija Meštrović Zorana Jurić Šabić i Maja Šeparović Palada te doc. dr. fra Domagoj Runje s Katoličkog bogoslovnog fakulteta u Splitu. 

Kasnije popodne oko 16:30 program je započeo okupljanjem ispred Gradske vijećnice i nastavilo u palači Milesi gdje se održalo predavanje 'Sv. Antun Pustinjak – sugrađanin sa splitske Pjace'. Tema predavanja je bilo o liku i djelu sv. Antuna Pustinjaka koje je organiziralo od strane Katoličkog bogoslovnog fakulteta u Splitu zajedno s agencijom za organizaciju kršćanskih hodočašća ICHTIS.

U Kinoteci Zlatna vrata održana je projekcija igrano-dokumentarnog filma 'Vuk u ovčjoj koži' . Film govori o životu i djelu Saul D. Alinskog koji slovi kao borac za ljudska prava i veliki dobrotvor, međutim čije je djelovanje imalo sasvim suprotan učinak.

Kasnije u prostorijama Katoličkog bogoslovnog fakulteta održana je radionica za studente, nastavnike i roditelje pod nazivom 'Kršćanska književnost za mlade'. U sklopu ove radionice polaznici mogli su se upoznati sa književnim djelima kršćanske tematike za mlade koje su dostupne na hrvatskom jeziku.

Program manifestacije je završio u crkvi Gospe od zdravlja gdje je održan koncert Pučkih pivača iz Žrnovnice i klape Žrnovnice. 

Program na šestom danu manifestacije 'Dani kršćanske kulture' će biti bogat i zanimljiv. U Kinoteci Zlatna vrata u Splitu u 18 sati održati će se projekcija filma '40 dana…' redatelja Ante Čaljkušića koji tematizira problematiku pobačaja i koji će upoznati gledatelje sa pro life pokretom. Kasnije u 20 sati u palača Milesi održati će se tribina 'Moji razgovori s Papom' gdje će gost tribine don Marco Pozza. On je objavio dvije poznate knjige intervjua sa papom Franjom 'Oče naš' i 'Zdravo Marija'. Razgovor će moderirati novinarka Danira Matijaca. 

U Dubrovniku program će obilježiti predavanje dr. sc. fra Ante Vučkovića pod nazivom 'Jeziva i slatka smrt' koje će se održati u Dvorani Ivana Pavla II s početkom u 19:30. U Šibeniku će u Biskupskoj dvorani u 20 sati biti projekcija igranog filma Uskrsnuće,. a prije toga u 17 sati će biti otvorena izložba 'Glagoljaško crkveno pučko pjevanje, nematerijalno kulturno dobro RH'. Program u Šibeniku završiti će koncertom Pučkih pivača KBF-a u župnoj crkvi u Vodicama u 19:30.


 

 

 
Fotogalerija
dk1
dk3
dk4
dk5

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Aktualno

Još iz rubrike: