Počelo Osječko ljeto kulture

Praizvedbom obiteljske drame "Unterstadt" u Osijeku je počelo 12. Osječko ljeto kulture koje će trajati do 13. srpnja.

Tvrdja2.jpg
Objavljeno:
 
30.06.2012 00:00

Praizvedbom obiteljske drame "Unterstadt" osječke književnice Ivane Šojat Kuči, u izvedbi glumačkog ansambla osječkog HNK-a u Osijeku je počelo 12. Osječko ljeto kulture koje će trajati do 13. srpnja.

Tijekom dva tjedna, uglavnom na prostoru povijesne osječke jezgre Tvrđe, bit će održano tridesetak kazališnih, glazbenih, likovnih i filmskih sadržaja za odrasle i djecu. Održat će se četiri premijere i Glavna skupština Matice Hrvatske u Osijeku.

Uz praizvedbu "Untersadta", na prostoru sveučilišnog Campusa bit će održana i praizvedba kantate "Jerihon" Davora Bobića u izvedbi solista i zbora osječke Umjetničke akademije, Zbora Brevis i sinfonijskog puhačkog orkestra Hrvatske vojske, kojim će ravnati Tomislav Fačini.

Tijekom slijedećih dana bit će održana i premijera dječje bajke "Žar ptica" Magdalene Lupi Alvir, te drama "Kisik" Ivana Viripajeva. Bit će održan i ciklus filmskog programa pod nazivom " Screen on the green", a gostovat će i Slovensko narodno gledališče iz Maribora.

Izvor: Hina
 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Aktualno

Još iz rubrike: