Počeo 5. tjedan kršćanske kulture

U tri slavonska grada - Osijeku, Vinkovcima i Slavonskom Brodu traje peti Tjedan kršćanske kulture. Sve posjetitelje i sudionike očekuje događanje duha, kulture i vjere koja racionalno promišlja stvarnost i koja je prožeta razboritošću.

osijek2.jpg
Objavljeno:
 
04.06.2012 00:00

U tri slavonska grada - Osijeku, Vinkovcima i Slavonskom Brodu počeo je peti Tjedan kršćanske kulture uz obilje kulturnih i znanstvenih sadržaja.

''Htjeli bismo ovome gradu i narodu na ovim prostorima pokazati da je naša kultura prožeta vjerom i vjera kulturom, i jedino je to put svakog čovjeka vjernika, ukoliko doista želi ostati na visini svojeg ljudskog i vjerničkog postojanja'', istaknuo je u povodu početka Tjedna đakovačko-osječki nadbiskup Marin Srakić.

Tjedan kršćanske kulture počinje i završava nedjeljom, kao osmodnevni uskrsni ciklus, ciklus novog stvaranja i otkupljenja. Predsjednik Udruge katoličkih intelektualaca grada Osijeka mr. Mladen Milić napomenuo je da se tijekom Tjedna očekuje događanje duha, kulture i vjere koja racionalno promišlja stvarnost i koja je prožeta razboritošću.

Organizirani su okrugli stolovi intonirani temom vjere, a koji otvaraju vjeru u suvremenom obzorju: ''O vjeri i pučkim vjerovanjima'', ''Katolički intelektualac u Crkvi i društvu'. U Vinkovcima u Galeriji likovnih umjetnosti “Slavko Kopač” možete razgledati izložbu akademskog slikara Ivana Domca, rođenog Brođanina, značajnog predstavnika hrvatskog intimizma. U Osijeku u Muzeju Slavonije otvorena je izložba fotografija Zvonimira Atletića pod naslovom“Majka Terezija izbliza”. Iz glazbenog programa izdvajamo koncert poznatog lutnjista fra Antuna Mrzlečkog, koji će nastupiti u četvrtak u brodskom franjevačkom samostanu, a tu je i projekcija dokumentarnih filmova o hrvatskoj glagoljici.

''Nadamo se da će posjećenost biti na razini prošlih godina, možda i više, no važna nam je kvaliteta i zato dođite, vidite i obogatite svoj duh i svoju kulturu'', istaknuo je Milić.

Izvor: IKA/SiB.hr

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Aktualno

Još iz rubrike: