Počinje 48. Međunarodna smotra folklora

Počinje 48. Međunarodna smotra folklora, jedan od najstarijih zagrebačkih festivala, a održat će se do nedjelje, 20. srpnja.

smotra-folklora.jpg
Autor
Laudato/HRT
Objavljeno:
 
16.07.2014 08:54

Ovogodišnja Smotra posvećena je folkloru i drugim tradicijama Međimurja, uz brojna međimurska folklorna društva, predstavit će i sudionike iz drugih krajeva Hrvatske, kao i goste iz Belgije, Egipta, Iraka, Italije, Kanade, Kolumbije, Mađarske, Makedonije, Slovačke i Slovenije.

Priredbe će se održavati na Trgu bana Jelačića, na ljetnoj pozornici Gradec, u crkvi sv. Katarine, na plesnoj radionici na Gradecu, u Gornjogradskoj gimnaziji na Katarininu trgu, te u Zagrebačkom plesnom centru u Ilici 10.

Koncert etnoglazbe "Ethno na putu u Hrvatskoj", koncert etnoglazbe "Dixieland Band Čakovec, Kom3dija, Žiga i bandisti", svečana priredba "Međimurska baština", koncert etno glazbe "Jazbina Project, Vulenček, Dunja Knebl i gošće, Lidija Bajuk Trio i gošće" te koncert crkvenog (pučkog) pjevanja u Međimurju - "Slatko ime Jezuševo", samo su neki od izdvojenih događaja u ovogodišnjem programu.

Osim toga, sudionici Smotre nastupit će i izvan Zagreba, odnosno na priredbi "Ljeto u gradu" u Vrbovcu te na 18. žetvenim svečanostima u Zaprešiću.

U sklopu Smotre bit će postavljena i izložba "O Hrvatskoj tradicijskoj glazbi Međimurja i oko nje" koja će se moći razgledati u zagrebačkom Etnografskom. Također, održat će se i plesne i glazbene radionice.

Za vrijeme trajanja 48. Međunarodne smotre folklora, svakodnevno na središnjem zagrebačkom Trgu bana Josipa Jelačića održavat će se Sajam tradicijskih obrta i suvenira.

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Aktualno

Još iz rubrike: