Počinje Mjesec hrvatske knjige 2014.

Svečano otvaranje 'Mjeseca hrvatske knjige 2014.', koji je ove godine tematski posvećen ljubavi, je danas, 15. listopada u Splitu, a manifestacija traje do 15. studenoga.

knjige.jpg
Autor
Hina
Fotograf
www.kgz.hr
Objavljeno:
 
15.10.2014 08:26

Ravnateljica Knjižnica grada Zagreba Davorka Bastić istaknula je da će se tijekom mjesec dana u sklopu središnjeg programa u mnogim sredinama čitati ljubavne pjesme te napomenula da će 11. studenoga biti obilježen Dan hrvatskih knjižnica. No, ove je godine neizvjestan nastup na Interliberu te su u tijeku pregovori sa Zagrebačkim velesajmom.

Ranka Javor iz Organizacijskoga odbora podsjetila je na to da se i ove godine održava Nacionalni kviz za poticanje čitanja. To je, kako je istaknula, natjecanje za mlade čitatelje koje se tradicionalno provodi u okviru Mjeseca hrvatske knjige, a organiziraju ga Knjižnice grada Zagreba.

Naslov i tema kviza ove godine je 'Ljubav za početnike', najavila je dodavši kako se on online putem provodi preko škola, knjižnica i kulturnih društava.

Podsjetila je da za sudjelovanje u online kvizu, koji se nalazi na adresi http://www.knjiznica.hr/kviz/ treba pročitati knjige Zvonimira Baloga 'Ljubav za početnike', Dobriše Cesarića 'Tišina i druge pjesme' ili Tišina; memoarski zapisi; sabrane pjesme' te Luke Paljetka 'Miševi i mačke naglavačke' i Dragutina Tadijanovića 'Srebrne svirale'.

Po riječima Vanje Štalec Obradović u programima sudjeluje 240 knjižnica iz svih hrvatskih županija, što je 20 posto više nego prošle godine. 'Predviđeno je 2000 programa u suradnji s različitim ustanovama i udrugama, rekla je dodavši kako će se u sklopu manifestacije održati 23. listopada i akcija 'Čitajmo naglas'.

Ove godine Programski i organizacijski odbor manifestacije raspisao je natječaj za najbolju ljubavnu kratku priču pod nazivom 'Neispričane ljubavi', napomenula je Sanja Repanić Blažičko dodavši kako su na natječaj pristigle 232 priče.

Pokrovitelj Mjeseca hrvatske knjige je Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, a organizator Knjižnice grada Zagreba.
 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Aktualno

Još iz rubrike: