Počinju 32. Redovnički dani u Zagrebu

U organizaciji Hrvatske konferencije viših redovničkih poglavara i poglavarica (HKVRPP) u petak 30. rujna i subotu 1. listopada održat će se, u franjevačkom samostanu u Zagrebu, u Dubravi (Av. Gojka Šuška), 32. Redovnički dani s temom ''Kultura milosrđa''.

redovnici.jpg
Autor
Laudato/M.B.
Fotograf
youtube.com/screenshot
Objavljeno:
 
27.09.2016 17:28

Prvoga dana, u petak 30. rujna, u 9 sati je zajednička molitva Trećega časa, a zatim slijedi pozdravna riječ predsjednika HKVRPP-a fra Jure Šarčevića. Prvo predavanje "Kultura milosrđa u samostanu" održat će isusovac dr. Nikola Stanković, profesor na Filozofskom fakultetu Družbe Isusove u Zagrebu.
 
U 11 sati bit će prilika za sakrament pomirenja, a potom će euharistijsko slavlje predslaviti don Pejo Orkić, provincijal Hrvatske salezijanske provincije.
 
U popodnevnom dijelu u 16 sati predavanje "Milosrđe i sud" (Iv 9) održat će dr. s. Silvana Fužinato, članica Družbe Presvetoga Srca Isusova, profesorica biblijske teologije na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Đakovu i na Filozofsko-teološkom institutu Družbe Isusove u Zagrebu. Prvi  dan završit će raspravom i zajedničkom molitvom Večernje.
 
Drugoga dana, u subotu 1. listopada, nakon zajedničke molitve Trećeg časa predavanje pod naslovom "Milosrđe - neuspjeh - oprost" održat će dominikanac dr. Anto Gavrić, profesor na Filozofskom fakultetu Družbe Isusove u Zagrebu.
 
U 11.15 euharistijsko slavlje predslavit će mons. dr. Valentin Pozaić, zagrebački pomoćni biskup.
 
U popodnevnom dijelu predviđen je okrugli stol "Kultura milosrđa" (komunikacija i mediji, bolest, ovisnost i starost, formacija i odgoj).
 
Sudjeluju: Siniša Kovačić, v. d. ravnatelja Hrvatske radiotelevizije, doc. dr. Marijana Braš, psihijatar, predstojnica Klinike za psihološku medicinu, KBC-a Zagreb, voditeljica Odjela za palijativnu medicinu Centra za palijativnu medicinu, medicinsku etiku i komunikacijske vještine Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Ljilja Vokić, prof., bivša ministrica obrazovanja i bivša ravnateljica VII. gimnazije u Zagrebu te s. Danijela Koprek, Kćeri Božje ljubavi, ravnateljica Dječjeg vrtića svetog Josipa u Zagrebu (Granešina).
 
Moderatorica okruglog stola je dr. Tanja Baran.
 
U Godini milosrđa Redovnički dani u organizaciji Hrvatske redovničke konferencije već su održani u Dubrovniku, Rijeci i Splitu. Nakon Zagreba, slijedi Redovnički dan u Đakovu u subotu 8. listopada.
 
Program preuzmite ovdje.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Aktualno

Još iz rubrike: