„Povratak izgubljenog sina“ – što je veći naš pad toliko je veće Božje milosrđe

Predstava „Povratak izgubljenog sina“, koju je u Međubiskupijskom sjemeništu na zagrebačkoj Šalati premijerno izvela dramska skupina Kulturnog centra Gradec iz Zagreba, podsjetila je sve prisutne kako je lijepo vratiti se nebeskom Ocu u Njegov zagrljaj milosti.

thumbnail_Povratak-izgubljenog-sina.jpg
Autor
Laudato/A.L.
Fotograf
Laudato
Objavljeno:
 
27.02.2017 13:09
Poznati odlomak iz Evanđelja glumci amateri, uglavnom studenti, odglumili su po scenariju bosansko-hercegovačke glumice Nade Đurevske kojeg je prilagodio mladi redatelj ove predstave Štefan Križanec, zagrebački student 3. godine medicine, podrijetlom iz Jajca.
 
Predstavom su napunili 700 sjedećih mjesta Međubiskupijskog sjemeništa, a tražilo se i mjesto više. Ova predstava prenijela je poruku kako je Bog uvijek tu za nas.
 
Predstava vođena Isusovom prispodobom o izgubljenom sinu, i danas je vrlo aktualna jer i danas svijetom hodaju izgubljeni sinovi i kćeri, zaslijepljeni blještavilom svijeta koje iza sebe krije grijeh i propast.
 
Koliko god nisko na svome putu pali, moramo znati kako nas milosrdni Otac uvijek čeka i ne odriče nas se.
 
Uza sve što se djeci danas nudi, nije lako biti roditelj i izvesti djecu na pravi put.

Razmatrajući ovu Isusovu prispodobu shvaćamo koliko nas Bog ljubi i kako nas je prihvatio prije nego smo sami sebe prihvatili, oprostio nam prije nego li smo mi sami sebi oprostili. Prvi korak je stoga uvijek od Boga, našeg stvoritelja kojeg se ne smijemo bojati i ne ga osuđivati već mu se s povjerenjem obratiti za pomoć.
 
Božje milosrđe je beskrajno, a u shvaćanju toga i povratku na pravi put može nam pomoći iskreno pokajanje, molitva i vjera.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Aktualno

Još iz rubrike: