Poznati biblijski mjuzikl u Rijeci

Međunarodno kazalište CornerstoneArts predstavilo je u Rijeci u četvrtak, 29. rujna raskošni biblijsko-povijesni mjuzikl "Josip i kričave boje njegovih snova".

Josip-(1).jpg
Objavljeno:
 
01.10.2011 00:00
Međunarodno kazalište CornerstoneArts predstavilo je u Rijeci u četvrtak, 29. rujna raskošni biblijsko-povijesni mjuzikl "Josip i kričave boje njegovih snova". Taj, jedan od najpoznatijih mjuzikala svih vremena, Riječani su mogli pogledati u nekoliko termina, dok je publiku oduševila činjenica da je prvi puta izveden na hrvatskom jeziku. Ovacije publike izmamili su amaterski glumci iz šest hrvatskih gradova, Ukrajine, Slovenije, SAD i drugih zemalja, prenosi IKA. Glazbu za ovaj biblijski mjuzikl napisao je Andrew Lloyd Webber, autor najpoznatijih svjetskih mjuzikala poput "Cats" i "Jesus Christ Superstar", a tekst potpisuje Tim Rice koji je poznat po scenariju za Disneyev animirani film "Kralj Lavova".

Od 27. siječnja 1982. godine mjuzikl se nalazi na redovnom repertoaru na Broadwayu u New Yorku, gdje je do sada izveden čak 749 puta. Često se prikazuje i na mnogim drugim prestižnim pozornicama, a 1999. godine snimljena je i filmska verzija s Donny Osmondom u glavnoj ulozi.

Međunarodno kazalište CornerstoneArts u režiji poznatog američkog redatelja Richarda Monteza uspješno ga izvodi u dvadesetak zemalja diljem svijeta, dok je cijela priča s hrvatskim naslovom "Josip i kričave boje njegovih snova" ispričana na vrlo neobičan način: kićenim bojama šarenih glazbenih stilova. "Slikovito, šarmantno, duhovito, toplo, romantično, bezbrižno, nostalgično i zabavno! Istinita povijesna radnja zaogrnuta je u čak 200 atraktivnih kostima", ističu organizatori.

Redatelj Montez nazočio je riječkoj izvedbi i tom prigodom istaknuo kako je Hrvatska bogata nadarenim mladim ljudima kojima se ne pruža često prigoda za pokazivanje svojim umijeća. Predstava je publiku dirnula, nasmijala, ali i približila čudesnu i bezvremensku poruku Biblije koja je i danas vrlo stvarna i aktualna u vremenu u kojemu smo zaboravili sanjati i vjerovati. "Josipov primjer će nas ponukati na sanjanje velikih snova", poruka je CornestoneArtsa.

Izvor: IKA

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Aktualno

Još iz rubrike: