Predstavljena knjiga "General Praljak"

Knjiga Miroslava Međimorca i akademika Josipa Pečarića - "General Praljak": Nismo smjeli i ne smijemo šutjeti u iznošenju i obrani istine - predstavljena je u utorak navečer u Nadbiskupijskom pastoralnom institutu u Zagrebu.
Autor: narod.hr/Laudato/K.P. Photo: narod.hr srijeda, 22. studenog 2017. u 16:31
O knjizi su govorili akademik Dubravko Jelčić, Miroslav Međimorec i Josip Pečarić, a pročitane su i poruke predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović te sisačkoga biskupa mons. Vlade Košića koji zbog bolesti nije mogao sudjelovati na predstavljanju.

U predsjedničinoj poruci se ističe kako su velike zasluge generala Praljka u obrani Republike Hrvatske te u očuvanju opstojnosti hrvatskoga naroda u BiH.

Mons. Košić je u svojoj poruci napisao kako župe u njegovoj biskupiji mole za oslobađajuću presudu Hrvatima iz BiH. Napomenuo je i kako je general Praljak branio njegovu župu Sunju u Domovinskom ratu.

Akademik Jelčić je podsjetio na odnose Hrvatske s Haaškim sudom ocijenivši negativnim rad bivše tužiteljice Carle del Ponte.

Istaknuo je ulogu generala Praljka u spašavanju muslimanskih izbjeglica te ustvrdio kako su u rušenju mostarskoga Starog mosta “prste imali britanski obavještajci”.
Međimorec je podsjetio na donošenje prvostupanjske presude rekavši da je njome Hrvatska osuđena za sudjelovanje u međunarodnom sukobu i agresiju, a njezino političko i vojno vodstvo te Hrvati iz BiH za udruživanje u zločinački pothvat.

Po Međimorčevim riječima, general Praljak nije bio iznenađen presudom nego količinom neznanja o predmetu, što su ga za razliku od suca Antonettija pokazivali mađarski i švicarski sudac.

Nismo smjeli i ne smijemo šutjeti u iznošenju i obrani istine, poručio je Međimorec te dodao kako je i ova knjiga doprinos tom rasvjetljavanju.

Pečarić smatra kako je svaka presuda osim oslobađajuće presude Hrvatima iz BiH presuda Haaškom sudu.

Knjiga “General Praljak” objavljena je u sunakladništvu vlastite naklade i Udruge zagrebačkih dragovoljaca branitelja Vukovara.


Da biste komentirali, prijavite se.