Predstavljena knjiga Ivana Pavla II. pod naslovom Bit i smisao kršćanstva

Ivan Pavao II. se još jednom potvrđuje kao majstor čitanja Svetoga pisma te poziva svakog čitatelja da uđe duboko u sebe i otvori se glasu koji govori u srcu.

2.jpg
Autor
verbum.hr/laudato.hr/D.R.
Fotograf
verbum.hr
Objavljeno:
 
21.11.2019 12:16

U prostorijama nakladne kuće Verbum na konferenciji za medije u četvrtak, 21. studenoga predstavljena je knjiga Bit i smisao kršćanstva, a knjigu je predstavio mr. sc. Petar Balta, glavni urednik nakladne kuće Verbum.

Pažnju svjetskih medija prošle godine izazvala je informacija o pronađenom rukopisu neobjavljenih tekstova Ivana Pavla II. koji su do tada bili nepoznati. Nakon što je provjerena njihova autentičnost, ti nadahnuti tekstovi su sabrani u knjigu i objavljeni najprije na poljskom, a sada su dostupni i na hrvatskom jeziku u izdanju nakladničke kuće Verbum pod naslovom Bit i smisao kršćanstva.

Slijedeći u svojim promišljanjima stope sv. Pavla Wojtyła riječ po riječ istražuje Apostolovu propovijed Atenjanima. Na atenskom Areopagu, prije više od 2000 godina sv. Pavao je održao govor koji i danas odzvanja: „Atenjani! – govorio je Pavao, stojeći usred Areopaga – U svemu ste, vidim, nekako veoma bogoljubni. Doista, prolazeći i promatrajući vaše svetinje, nađoh i žrtvenik s natpisom: Nepoznatom Bogu. Što dakle ne poznajete, a štujete, to vam ja navješćujem.“

Potaknut tim riječima Ivan Pavao II. u ovoj knjizi s puno entuzijazma i nutarnjega žara čitatelju približava bit i smisao kršćanske poruke spasenja, pomažući kršćanima da preispitaju sebe i svoju vjeru, a nekršćanima da uzmu u obzir navještaj radosne vijesti, tj. Boga koji je pokazao svoje lice u Isusu Kristu.

U ovim bezvremenskim tekstovima Ivan Pavao II. se još jednom potvrđuje kao majstor čitanja Svetoga pisma te poziva svakog čitatelja da uđe duboko u sebe i otvori se glasu koji govori u srcu. Jednako kao što se sv. Pavao na Areopagu obratio ljudima svih svjetonazora, tako se i Ivan Pavao II. u ovoj knjizi obraća svakomu čovjeku našega vremena, polako ga i strpljivo vodeći prema najvažnijim pitanjima životnoga smisla.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Aktualno

Još iz rubrike: