Predstavljena knjiga 'Zabranjeno kukanje' kojoj je predgovor napisao papa Franjo

U prostorijama nakladne kuće Verbum na konferenciji za medije predstavljena je knjiga Zabranjeno kukanje, a predstavili su je dr. sc. Miro Radalj i mr. sc. Petar Balta direktor i glavni urednik nakladne kuće Verbum.

zabranjeno-kukanje.jpg
Autor
IKA/Laudato/K.P.
Fotograf
IKA
Objavljeno:
 
16.06.2018 11:25

Prošle godine papa Franjo izazvao je veliku pozornost kada je na vrata svoje sobe postavio natpis “Zabranjeno kukanje”, a sada je napisao i poticajan predgovor istoimenoj knjizi, čiji je autor Salvo Noe Papi svojedobno i darovao spomenuti natpis s popratnim uputama.

Knjiga Zabranjeno kukanje iz pera toga poznatog talijanskog psihologa postala je međunarodni bestseler, a sada je dostupna i na hrvatskom jeziku u izdanju nakladne kuće Verbum s poticajnim podnaslovom koji odražava bit knjige: 'Promijeni nabolje svoj život i život drugih!'

Papa u predgovoru preporučuje knjigu i ističe: 'U ovoj knjizi prof. Salvo Noe želi dati obilje poticaja vezanih za suočavanje s poteškoćama i nepredviđenim događajima kako se ne bi upalo u zamke viktimizma te kako bi se u svakoj protivštini otkrila mogućnost da se iziđe prekaljeniji i s više pouzdanja. To je korisno u našemu vremenu obilježenu tolikom brzinom oko nas i krhkošću u nama.'

Putem primjera, vježba i strategija osobnog i društvenog rasta knjiga poziva na pozitivan pristup životu, a spoznaje i upute koje nudi mogu svakom pomoći da razvije samopoštovanje i motivaciju kako bi izbjegao upadanje u zamku jalovog kukanja i sumornog pogleda na život.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Aktualno

Još iz rubrike: