Predstavljeni raznovrsni projekti Laudata

Izložbe suvremene sakralne umjetnosti, izdavanje knjiga za djecu i odrasle, koncerti duhovne glazbe i nosači zvuka planirani su projekti Laudata u narednih pola godine.

brunch_VIKT.jpg
Objavljeno:
 
26.11.2011 00:00
Izložbe suvremene sakralne umjetnosti, izdavanje knjiga za djecu i odrasle, koncerti duhovne glazbe i nosači zvuka planirani su projekti Laudata u narednih pola godine. O budućim projektima govorili su Ksenija Abramović, direktorica Laudata, Tomislav Buntak, docent na katedri za slikanje i crtanje ALU-a u Zagrebu koji je ujedno i Laudatov stručni suradnik, Nikola Uroić, tehnički voditelj Laudata i Marija Husar Rimac, podupirateljica Laudatovih projekata, na neformalnom druženju održanom u subotu 26. studenog u Zagrebu.
 
Laudato u Adventu, točnije 14. prosinca, planira otvorenje adventsko-božićne izložbe pod nazivom „O Božjem dolasku na Zemlju“ u prostorijama galerije Laudato Corde u Kvaternik Plaza u Zagrebu. Kako je pojasnila Ksenija Abramović, riječ je o izložbi koja će prikazivati nekoliko biblijskih slika – anđelovo naviještenje Isusovog rođenja, put Marije i Josipa u u grad Davidov- Betlehem, Isusovo rođenje, poklonstvo pastira, tri kralja i bijeg u Egipat. Naime, Abramović je istaknula da će na izložbi sudjelovati niz istaknutih hrvatskih umjetnika. 
 
Govoreći o Laudatovim izložbama, Tomislav Buntak, poznati hrvatski umjetnik, podsjetio je da Laudato uz izložbe suvemene sakralne umjetnosti promovira i primijenjenu umjetnost. 
 
„Istaknuo bih izvrsne crteže istaknutog hrvatskog ilustratora Svjetlana Junakovića u slikovnici 'Moj najljepši Božić' koja će biti predstavljena u subotu, 10. prosinca u galeriji Laudato Corde u Zagreb.“ 
 
Također, kako je otkrio Buntak, u veljači iduće godine bit će otvorena izložba crteža hrvatskih svetaca i blaženika, koja će, nadodao je, biti jako interesantna zbog mladih umjetnika koji će se tom prilikom predstaviti javnosti. 
 
Da su Laudatovi projekti kvalitetni i jedinstveni, potvrđuje i  suvenir hrvatske sakralne galerije Laudato „Škrinjica Svetog Šimuna“ koji je nedavno dobio  nagradu „Nasmiješeno sunce“ za najuspješniji novi suvenir grada Zadra. 
 
Među novim projektima, predstavljena je redizajnirana mrežna stranica laudato.hr koja svakodnevno donosi vijesti iz života Katoličke crkve, ali i kolumne istaknutih hrvatskih novinara.  
 
Kao zanimljiv Laudatov projekt predstavljen je i natječaj vezan uz slikovnicu „Moj najljepši Božić“ dvojice autora isusovca Antuna Volenika i ilustatora Svjetlana Junakovića koji traje do 10. prosinca. Naime, roditelji zajedno s djecom moraju osmisliti priču vezanu uz slikovnicu kako bi dobili nagradu za najbolju priču. 
 
U glazbenom dijelu Laudatovog organiziranog druženja sudjelovao je gospel sastav „The Messengers“ koji je nedavno izdao nosač zvuka „Good news“ u izdanju Laudata. Nastupila je i istarska grupa Poklon koja će 19. siječnja iduće godine u gradskom kazalištu „Komedija“ u Zagrebu predstaviti svoj najnoviji album kojem je nakladnik „Laudato“. 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Aktualno

Još iz rubrike: