Predstavljeno novo izdanje „Malog princa“

U prostorijama nakladne kuće Verbum u ponedjeljak, 23. studenoga na konferenciji za medije predstavljena su dva izdanja Antoinea de Saint-Exuperyja, njegovo najpoznatije djelo „Mali princ“ te molitva za odvažnost objavljena u fotoknjižici naslovljenoj „Umijeće malih koraka“, a predstavili su ih mr. Petar Balta i dr. Miro Radalj, glavni urednik i direktor nakladne kuće Verbum.

knjxpm73ll7eltdkwe.jpg
Autor
ika.hr/laudato/K.B.
Fotograf
maliprinc1.blogspot.com
Objavljeno:
 
23.11.2015 12:31

„Mali princ“ je najpoznatija novela Antoinea de Saint-Exuperyja napisana 1943. godine, donijevši mu svjetsku slavu. To neveliko, ali iznimno duboko i nadahnjujuće djelo očaralo je čitatelje svih uzrasta, o čemu svjedoči i to da je knjiga prevedena na preko 200 svjetskih jezika, te prodana u više od 80 milijuna primjeraka, što je čini jednom od najprodavanijih knjiga na svijetu. Jedna od njezinih posebnosti je i u tome što ju je ilustrirao sam autor, kako bi što vjernije dočarao svoje likove.

„Mali princ“ iznova je došao u sredite pozornosti zbog filma snimljenog na osnovu knjige koji se trenutačno prikazuje u kinima, a upravo sada nakladna kuća Verbum je objavila svoje izdanje toga bezvremenog klasika, u prijevodu Roberta Martinova.

To Verbumovo izdanje popraćeno je uvodnom riječju koju je priredio poznati književnik Stjepan Lice, i sam autor gotovo četrdeset izdanja za djecu i odrasle koje odlikuje jednostavnost izraza i dubina misli, po čemu je blizak samom autoru Antoineu de Saint-Exuperyju. U uvodnoj riječi istaknuo je kako je „Mali princ“ svojevrsna početnica za očuvanje i obnovu djetinje duše, priča koja preobražava srca i otkriva nam tko smo, naše dostojanstvo i našu odgovornost.

Ovo novo izdanje je obogaćeno izvornim ilustracijama koje je uradio sam autor, a objavljeno je u kvalitetnom tvrdom uvezu standardnog knjižnog formata. Popularnost „Maloga princa“ doista je golema; poznavanje toga čarobnog djelca postalo je predmet općega obrazovanja i kulture svakoga čovjeka, i stoga je ono nezaobilazan književni biser za svaku kućnu biblioteku.

Istodobno s objavljivanjem „Malog princa“ Verbum je objavio i knjižicu „Umijeće malih koraka“ Antoinea de Saint-Exuperyja koja donosi njegov jednostavan naputak za sretan život u obliku molitve obogaćene poticajnim fotografijama. Do kraja studenoga u svim knjižarama Verbum i internetskoj knjižari Verbum.hr svi koji kupe knjigu „Mali princ“ dobit će knjižicu „Umijeće malih koraka“ na dar.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Aktualno

Još iz rubrike: