Premijera dokumentarnog filma „Oteto djetinjstvo“

Premijera dokumentarnog filma „Oteto djetinjstvo“, ramskog svećenika i autora mr. sc. Pave Crnjca, održat će se u četvrtak, 5. ožujka 2015. godine u 19 sati, u dvorani „Vijenac“ u Nadbiskupijskom pastoralnom institutu u Zagrebu. Producent filma je Ramska zajednica Zagreb.

oteto-djetinjstvo.jpg
Autor
ramska-zajednica.hr/Laudato/M.P.
Fotograf
ramska-zajednica.hr
Objavljeno:
 
05.03.2015 10:20

Film „Oteto djetinjstvo“ govori o teškom životnom putu djece izbjeglica iz Rame tijekom Drugog svjetskog rata na prehrani u Zagrebu i okolici.

Film je vrijedno i originalno svjedočanstvo koje od zaborava trga potresne priče više stotina Ramskih ljudi koji su u ratnoj oluji 1942. i 1943. godine kao malodobna djeca bili prinuđeni napustiti rodni dom te se rasuti diljem tadašnjeg svijeta. Mnogi su se od njih poslije rata vratili svojim domovima, a znatan dio ostao je u domovima kod novih obitelji po kontinentalnoj Hrvatskoj.

Na premijeri će o filmu govoriti postulator kauze za proglašenje svetim bl. Alojzija Stepinca mons. Juraj Batelja, rektor Hrvatskog katoličkog sveučilišta dr. sc. Željko Tanjić, ravnatelj Franjevačkog instituta za kulturu mira fra Mijo Džolan i autor filma don Pavao Crnjac.
 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Aktualno

Još iz rubrike: