Promocija knjige 'Vjersko uvjerenje i moralno ponašanje'

U ponedjeljak 12. prosinca u 12:30 sati na Hrvatskom katoličkom sveučilištu u dvorani 'Bl. Alojzije kard. Stepinac' održat će se promocija knjige 'Vjersko uvjerenje i moralno ponašanje' čiji su autori prorektor za organizaciju i poslovanje Hrvatskog katoličkog sveučilišta prof. dr. sc. Gordan Črpić, docentica na Odjelu za komunikologiju dr. sc. Jasna Ćurković Nimac i rektor Hrvatskog katoličkog sveučilišta prof. dr. sc. Željko Tanjić.
Autor: Laudato/M.B. Photo: Hrvatsko katoličko sveučilište srijeda, 07. prosinca 2016. u 16:50

Knjigu će predstaviti njezini recenzenti prof. dr. sc. Stjepan Kušar (Hrvatsko katoličko sveučilište), prof. emeritus dr. sc. Ivan Rogić (Institut društvenih znanosti Ivo Pilar) i prof. dr. sc. Stjepan Baloban (Katolički bogoslovni fakultet Sveučilišta u Zagrebu).

Knjiga 'Vjersko uvjerenje i moralno ponašanje' izašla je u izdanju Kršćanske sadašnjosti i Hrvatskog katoličkog sveučilišta. 

- Ova knjiga donosi raspravu o teorijskoj i praktičnoj naravi odnosa morala i religije, a svrha joj je pokazati što se danas misli pod moralnom s obzirom na mnogostrukost znanstvenih pristupa, ali i činjenicu da je etika područje koje u posljednje vrijeme mnogi svojataju budući da je na neki način postala posvudašnja pojava koja nije više vezana isključivo uz religijski kontekst - stoji u uvodu knjige.
 
Preuzmite plakat.


 

Da biste komentirali, prijavite se.