Promocija zbornika 'Nadbiskup Stepinac i Srbi u Hrvatskoj u kontekstu Drugoga svjetskog rata i poraća'

U ponedjeljak 12. prosinca u dvorani 'Vijenac' Nadbiskupijskoga pastoralnog instituta, Kaptol 29a u Zagrebu, s početkom u 19:30 sati održat će se promocija zbornika 'Nadbiskup Stepinac i Srbi u Hrvatskoj u kontekstu Drugoga svjetskog rata i poraća' koji su uredili dr. sc. Ivan Majnarić, dr. sc. Mario Kevo i dr. sc. Tomislav Anić.

hks9.jpg
Autor
Laudato/M.B.
Fotograf
Hrvatsko katoličko sveučilište
Objavljeno:
 
07.12.2016 16:49

Uz predstavnike nakladnika Zbornik će predstaviti dr. sc. Robin Harris s Hrvatskog katoličkog sveučilišta i recenzenti Zbornika dr. sc. Zlatko Matijević i dr. sc. Vladimir Geiger s Hrvatskog instituta za povijest.

Nakladnici su Hrvatsko katoličko sveučilište, Zagrebačka nadbiskupija i Kršćanska sadašnjost.

Zbornik radova sa znanstvenoga skupa 'Nadbiskup Stepinac i Srbi u Hrvatskoj u kontekstu Drugoga svjetskog rata i poraća' koji je održan u organizaciji Zagrebačke nadbiskupije i Hrvatskoga katoličkog sveučilišta.

23. i 24. studenog 2015. u središte znanstvenog pristupa uzima povijesni izvor i njegovu kritiku, što se nastoji analizirati i interpretirati sukladno duhu doba u kojem je nastao, mimo političkih, socijalnih i inih dnevno-političkih usmjerenja današnjice. Osobit prinos Zbornika čine dvije cjeline historiografskog dijaloga hrvatskih i srbijanskih povjesničara o odnosu kardinala Stepinca prema vlastima Nezavisne Države Hrvatske te kardinalovu odnosu prema Srpskoj pravoslavnoj crkvi.
 
Preuzmite plakat.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Aktualno

Još iz rubrike: