Radionice za djecu: "Cvijeće za Mariju"

Kako bi na poseban način proslavili mjesec svibanj posvećen Blaženoj Djevici Mariji, Katolički vrtići grada Zagreba u suradnji s Laudatom, za djecu organiziraju poseban projekt pod nazivom „Cvijeće za Mariju“. Naime, tijekom dva tjedna u svibnju u zagrebačkim vrtićima gostovat će pet umjetnika na jednosatnim likovnim radionicama za djecu na kojima će zajedno slikati cvijeće za Mariju. U srijedu, 16. svibnja, u vrtiću „Angela Merici“ gostuje akademska umjetnica Koraljka Kovač.

cvijece2.jpg
Objavljeno:
 
16.05.2012 00:00

Kako bi na poseban način proslavili mjesec svibanj posvećen Blaženoj Djevici Mariji, Katolički vrtići grada Zagreba u suradnji s Laudatom, za djecu u svibnju organiziraju poseban projekt pod nazivom „Cvijeće za Mariju“. Naime, tijekom dva tjedna u svibnju u zagrebačkim vrtićima gostovat će pet umjetnika na jednosatnim likovnim radionicama za djecu na kojima će zajedno slikati cvijeće za Mariju. U srijedu, 16. svibnja, u vrtiću „Angela Merici“ gostuje akademska umjetnica Koraljka Kovač.

Likovna djela umjetnika i dječji radovi bit će predstavljeni u subotu, 26. svibnja 2012., u 11 sati u galeriji Laudato Corde u Kvaternik plazi u Zagrebu. Izložba je prodajnog karaktera, kako bi se vrtiću „Sunčev sjaj – Nazaret“ omogućio premještaj u drugi prostor.

Projekt „Cvijeće za Mariju“ završit će darivanjem jednog dječjeg likovnog rada Nacionalnom svetištu Majke Božje Bistričke na tradicionalnom hodočašću djece, njihovih roditelja i odgojitelja dječjih vrtića iz Zagrebačke nadbiskupije.

Izvor: Laudato

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Aktualno

Još iz rubrike: