Raspisan natječaj za 6. ''Dječji Kranjčić''

U organizaciji križevačke Osnovne škole Ljudevita Modeca i Udruge za promicanje znamenitih Križevčana ''Dr. Stjepan Kranjčić'' od 15. listopada do 15. prosinca 2016. otvoren je natječaj za 6. Susret hrvatskoga dječjega duhovnoga stvaralaštva ''Stjepan Kranjčić''.
Autor: Laudato/M.B. Photo: ''Stjepan Kranjčić'' nedjelja, 16. listopada 2016. u 15:03
Riječ je o jedinom natječaju za duhovno književno i likovno stvaralaštvo na nacionalnoj razini u Republici Hrvatskoj za djecu osnovnih škola. Nazvan je prema križevačkom župniku na glasu svetosti Stjepanu Kranjčiću koji je i sam pisao književne radove katoličke tematike. Organizatori su raspisali natječaj na krilima uspješnoga natječaja i književnoga susreta za duhovnu književnost na nacionalnoj razini za odrasle, Susreta hrvatskoga duhovnoga književnoga stvaralaštva ''Stjepan Kranjčić'' koji se ove godine u Križevcima 3. prosinca održava osmi put.
 
Susret hrvatskoga dječjega duhovnoga stvaralaštva ''Stjepan Kranjčić'' ima nakanu potaknuti stvaranje suvremenih dječjih duhovnih književnih (poezija, proza, igrokazi) i likovnih radova protkanih kršćanskim vrednotama.
 
Organizatori predlažu da tema radova ovoga šestog natječaja budu hrvatski sveci i blaženici.
 
Najuspjeliji radovi prema ocjeni stručnog ocjenjivačkog suda bit će nagrađeni i javno izvedeni u Križevcima u subotu 22. travnja 2017., a širi izbor odabranih književnih i likovnih radova bit će tiskan u prigodnome zborniku.
 
Sve dodatne informacije, prijavnice te obrasci za književni i likovni natječaj, mogu se pronaći na mrežnim stranicama: www.djecji.kranjcic.hr, www.kranjcic.hr i www.os-ljmodeca-kc.skole.hr.

Tekst natječaja preuzmite ovdje.


 
Da biste komentirali, prijavite se.