Razgovor o nadi

U organizaciji nakladne kuće Verbum u srijedu 9. studenoga 2016. u 19,30 sati u dvorani Vijenac Nadbiskupijskog pastoralnog instituta u Zagrebu (Kaptol 29a) održat će se predstavljanje knjige kardinala Gerharda Ludwiga Müllera Razgovor o nadi.
Autor: Verbum/Laudato/N.B. Photo: verbum.hr utorak, 08. studenog 2016. u 10:52

Na predstavljanju će  sudjelovati:

- kardinal Gerhard Ludwig Müller, pročelnik Kongregacije za nauk vjere,
- kardinal Josip Bozanić, nadbiskup zagrebački,
- mons. Ratko Perić, biskup mostarsko-duvanjski, autor predgovora hrvatskom izdanju,
- mr. sc. Petar Balta, glavni urednik nakladne kuće Verbum.
 
U vremenu velike krize nade ljudi se pitaju postoji li nada za sadašnji trenutak, mogu li je pronaći u kršćanstvu i, nadasve, koji je temelj kršćanske nade?

Tim se temama u ovoj značajnoj knjizi bavi kardinal Gerhard Ludwig Müller, pročelnik Kongregacije za nauk vjere i jedan od najistaknutijih teologa današnjice.

Knjiga Razgovor o nadi kardinala Müllera objavljuje se trideset godina nakon poznate knjige Razgovor o vjeri njegova prethodnika Josepha Ratzingera, danas pape emeritusa Benedikta XVI. I kao što je nekoć Ratzinger, govoreći u kontekstu krize vjere, svojom knjigom unio svjetlo u mnoge tada vladajuće teološke i društvene nejasnoće, tako sada u ovoj knjizi kardinal Müller otvoreno i iskreno progovara o suvremenim nejasnoćama u Crkvi i društvu, ne libeći se pristupiti ni najosjetljivijim pitanjima kao što su ona o milosrđu, crkvenoj disciplini i nauku, o pričesti rastavljenih i ponovno vjenčanih, ređenju žena, svećeničkomu celibatu, odnosu prema homoseksualcima, ulozi Crkve u društvu itd.

 

Da biste komentirali, prijavite se.