Šesti dan manifestacije 'Dani kršćanske kulture'

Šesti dan manifestacije obilježio je crno-bijeli klasik 'Ljiljani u polju'.

sesti-dan-manifestacije.jpg
Autor
danikrscanskekulture.info/Laudato/K.P.
Fotograf
danikrscanskekulture.info
Objavljeno:
 
23.03.2018 09:16

Filmski program šestog dana međunarodne kulturne manifestacije Dani kršćanske kulture koja se četrnaestu godinu zaredom održava u Splitu, Dubrovniku i Šibeniku obilježio je crno-bijeli klasik filmske industrije: Ljiljani u polju.

Film redatelja Ralpha Nelsona topla je, duhovita i prekrasna priča koja je oduševila splitske gledatelje u četvrtak 22. ožujka.

U palači Milesi u večernjem dijelu programa uslijedio je program pod nazivom "Buđenje gospođice Prim – tribina i susret s autoricom Nataliom Sanmartin Fenollera", u kojemu je uz autoricu sudjelovala glavna urednica portala Žena vrsna, Katarina Matijaca.

Gospođa Natalia Sanmartin govorila je o tome što ju je nadahnulo za tu neobičnu priču, kako tumači uspjeh svog prvijenca, kao i o temama prisutnim u romanu a koje su iznimno aktualne u suvremenoj kulturi: pitanje krize braka, potiskivanja vjere u društvu, tradicije i povijesti, ubrzanog stila života, obrazovnog sustava, feminizma.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Aktualno

Još iz rubrike: