Špancirfest u Varaždinu 2014.

Na varaždinskom je festivalu dobrih emocija u proteklih 15 godina nastupilo tisuće izvođače sa svih kontinenata te ga je posjetilo više od dva milijuna posjetitelja, a Varaždince i njihove goste na jedinstvenoj pozornici varaždinske starogradske jezgre i ove godine od 22. do 31. kolovoza očekuje deset nezaboravnih i zabavnih dana.

spanc.jpg
Autor
Putovnica.net/Laudato
Fotograf
en.wikipedia.org
Objavljeno:
 
17.08.2014 11:25
Špancirfest je danas najpoznatije varaždinsko događanje, ujedno i jedan od najboljih i najraznolikijih hrvatskih festivala. Raznolika ponuda privlači desetke tisuća posjetitelja, a svake je godine sve zanimljivija. Tako će biti i ove godine, kada će se varaždinske ulice opet ispuniti brojnim hrvatskim i stranim umjetnicima i zabavljačima, a mnoge će zasigurno privući i odlični glazbenici koji će ondje nastupati, donosi Putovnica.net.

Osim glazbenog, Špancirfest obuhvaća i različite druge programe. Tako će za najmlađe i ove godine posebna atrakcija biti Vindiland, koji se nalazi uz Stari grad. Naravno, tu je i neizostavni dio Špancirfesta - nastupi uličnih zabavljača, različite kreativne radionice i sl. Posebno će se gostima pak predstaviti Turistička zajednica Kvarnera.

Najavljen je još čitav niz zanimljivih događanja u sklopu Špancirfesta te je jedno sigurno - Varaždin će tijekom tih deset dana vrvjeti životom, a svi koji se ondje zateknu moći će uživati u raznolikoj i sve boljoj ponudi jednog od najboljih hrvatskih festivala.

Program koncerata Špancirfesta i cijene ulaznica

Glazbeni program odvija se na četiri pozornice, od kojih se ulaz naplaćuje za dvije - Stari grad i Arenu. Koncerti u dvorištu Županijske palače i na pozornici na Trgu Miljenka Stančića besplatni su za posjetitelje. Program za Arenu još nije objavljen te se ispod nalazi program nastupa na tri ostale pozornice. Navedene cijene dnevnih ulaznica odnose se na Stari grad. Ispod programa navedene su i cijene vikend-ulaznica.

U prodaji ulaznice za Županijsku palaču

predstava_zupanijska palaca U prodaju su krenule i ulaznice za pozornicu u Županijskoj palači, na Franjevačkom trgu. Ulaznice se po cijeni od 49 kuna mogu kupiti putem Entrio online prodaje te na svim prodajnim mjestima sustava Eventim.

Ulaznice se mogu kupiti za koncerte:
Amira Medunjanin (petak, 22.08.)
Špancirfest festivalski orkestar (subota, 23.08.)
Tedi Spalato (četvrtak, 28.08.)
Tamara Obrovac Transhistria ensemble (petak, 29.08.)
Špancirfest festivalski orkestar (subota, 30.08.)

te kazališne predstave:
Zijah A. Sokolović – Međuigre 0-24 (nedjelja, 24.08.)
Kerekeš Teatar – Ufuraj se i pukni (ponedjeljak, 25.08.)
Kazalište Planet Art – Ritina škola (utorak, 26.08.)
Teatar Gavran – Sladoled (srijeda, 27.08).

Posljednjeg dana Špancirfesta u Županijskoj palači nastupit će i odličan mladi varaždinski sastav Groove On, čiji će koncert biti besplatan, što će biti odlična prigoda za uživanje u sjajnoj glazbi i zaključenje programa.

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Aktualno

Još iz rubrike: